Vandenberg и Mascot Records / Mascot Label Group издадоха текстово видео за “Sin“, заглавната песен на предстоящия студиен албум на групата, който ще бъде издаден на 25 август.

Гледайте клипа по-долу и поръчайте предварително албума тук.

Adrian Vandenberg споделя, „Грях. Една малка дума, но с много изчерпателно значение. Всичко между малка бяла лъжа и убийство. Така че заслужава мощна, тежка, епична песен, за да го отбележим достойно.”

Всеки албум рисува картина. Вместо да използва четка и платно, Vandenberg рисува с извисяващи се вокали, земетръсни ритми и емблематичната и незабавно разпознаваема китара на Adrian Vandenberg. Добавяте вокалиста Mats Levén, барабаниста Koen Herfst и басиста Randy van der Elsen, влиятелният метъл проект представя жизнена, интуитивна и жизнена визия в петия дългосвирещ албум на групата, “Sin”, продуциран от Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Rob Zombie).

За мен музиката е много като картина“, потвърждава Adrian. „Имате своите възходи, падения, светлини и сенки. Една песен може да ви накара да скочите на масата и да купонясвате. Друга песен ще ви вдъхнови да се замислите. Така или иначе, вие сте хвърлени в пейзаж, което любимите ми албуми все още правят с мен. Може да сте в колата си или у дома със слушалки – и да сте в различен свят.“

Записан в Холандия и Лос Анджелис с Marlette, “Sin” представлява естествена еволюция за Vandenberg. Изпепеляващи хармоници осветяват първия сингъл „House On Fire“, докато груувът подчертава напевен припев от Mats. „В известен смисъл това е парти песен, защото те кара да потропваш с крак“, възкликва Adrian. „Матс добави различен по-тъмен привкус с текстовете си. Той показва човек, който е разочарован от нещата, които другите хора имат. Този човек не може да контролира гнева си и подпалва мястото.“

Експлодирайки в Холандия и на глобалната сцена с едноименния Vandenberg от 1982 г., холандският феномен записа своя международен хит „Burning Heart“, проправяйки пътя за издания като „Heading For A Storm“ (1983) и „Alibi“ (1985). Групата обиколи Съединените щати, Европа и Япония заедно с Ozzy Osbourne, Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker и др. Поканен да се присъедини към Whitesnake, Adrian изпълни легендарната водеща роля в записа от 1987 г. на хит №1 „Here I Go Again“, който украси 8 пъти платинения Whitesnake и завърши с турне по най-големите арени в света за година и половина, докато албумът имаше изключително високи продажби. Той е съавтор на целия платинен „Slip of the Tongue“ от 1989 г. и прекарва последвалото турне, споделяйки китарните задължения с маестро Steve Vai. В допълнение към свиренето на китара и съавторството на „Restless Heart“ от David Coverdale & Whitesnake, той изнесе стотици концерти като част от групата в продължение на около дванадесет години. През 2013 г. той стартира аплодирания Vandenberg’s MoonKings, издавайки “MoonKings” [2014], “MK II” [2017] и “Rugged and Unplugged” [2018].

Vandenberg като група се завърна към живот с албума “2020”. Сред множеството акценти, „Freight Train“ събра 1,6 милиона стриймвания в Spotify, а записът привлече похвали. След това Vandenberg приветства Mats [Trans-Siberian Orchestra, Yngwie Malmsteen] в групата.

Той е невероятен певец“, отбелязва Adrian. „Чух го онлайн и се свързахме. Забавно е, защото майка му донася първите два записа на Vandenberg в Скандинавия от Англия, когато той е в началото на двайсетте си години – и става фен. Той е работохолик като мен. Събрахме се след Covid и направихме новия албум. Искрата определено е жива. На всичкото отгоре Koen и Randy положиха най-здравата основа, която някога бих могъл да пожелая. Бих казал, че е една степен по-тежък от 2020 г.“, усмихва се той.

Vandenberg – “Sin

1. Thunder And Lightning
2. House On Fire
3. Sin
4. Light It Up
5. Walking On Water
6. Burning Skies
7. Hit The Ground Running
8. Baby You’ve Changed
9. Out Of The Shadows