Varg, първокласната паган метъл сила на Германия, се завръща по-силна от всякога в новия си албум, озаглавен “Ewige Wacht“, който ще бъде издаден на 13 октомври чрез Napalm Records.

С последния си и най-успешен запис до момента, “Zeichen” (2020), #16 в немските класации за албуми), Varg поставят тематичния и музикален фокус изцяло върху своите езически корени. В чисто новото си предложение вълците следват този път непоколебимо, честно, автентично и сурово и по впечатляващ начин демонстрират своето превъплъщение и несравнимо стоене на върха на сцената.

Осмият студиен албум отново говори за скандинавската митология, както и за ценности като честност и лоялност. Varg са отново непобедими, като доказателство за това е първият сингъл и начална песен “Immer Treu”. Още при първото слушане става ясно колко въвлечена е певицата Fylgja в целия процес на албума този път. Нейното пеене като валкирия разширява звуковия спектър на групата и формира идеално хармонизиран контраст с острите като бръснач писъци и ръмжене на Freki.

Fylgja за „Immer Treu“: „„Immer Treu“ е песен, която означава много неща. За твърдост, сила и лоялност. Но също така подчертава, че омразата, основана на различни възгледи, като например по отношение на религията, е абсолютно лоша и безсмислена. В крайна сметка всички сме еднакви и трябва да се приемаме и уважаваме един друг. Това означава свободата да бъдем това, което искаме да бъдем.”

Гледайте официалния музикален видеоклип за „Immer Treu“ по-долу.

Freki добавя: „Ewige Wacht е както най-емоционалният, така и най-силният ни албум. Това е пътуване през скандинавската митология, което разказва стари истории за защитата и запазването на пламъка на нашите предци. Традиции и ценности като семейство, сила на духа и желание са като обща нишка, преминаваща през целия запис. Безкомпромисната суровост се среща с епични и устойчиви мелодии. Автентично сурова продукция и все пак по-мощна и могъща от всякога. Този албум ще прониже сърцата на нашите фенове, защото идва дълбоко от нашите.”

Varg – “Ewige Wacht”:    

1. Immer Treu
2. Schildmaid
3. Weltenfeind
4. Fylgja
5. Tyr
6. Járnsíðasleið
7. Eisenseite
8. Hammer
9. Morgenrot
10. Siegreiches Heer
11. Ewige Wacht

Varg са:

Freki – вокал
Fylgja – вокал
Morkai – китари
Ulvar – китари, бас
Rohgarr – ударни