Британските хард рок легенди Uriah Heep, обявявиха издаването на техния 25-ти студиен албум, “Chaos & Colour“, насрочен за 27 януари чрез Silver Lining Music.

Видео към първия сингъл, жизнерадостната и вълнуваща “Save Me Tonight” (от Natalia Jonderko Śmiechowicz), може да намерите по-долу. „„Save Me Tonight“ е мощна мелодична рок песен, която избрахме да бъде първият сингъл, както и началната песен на албума“, казва Mick Box , почитаемият основател на Uriah Heep, „тя е създадена за рок радио и със сигурност ще бъде включена в новия ни сетлист през 2023 г.“

„Save Me Tonight“ идва от място на разочарование и безпомощност“, добавя басистът Rimmer, „преживявайки тези безпрецедентни последни няколко години, но поддържайки тази бушуваща надежда, че всички ще се срещнем отново! Още веднъж, сътрудничеството с Jeff Scott Soto беше естествено и много творческо изживяване и перфектната платформа за мен да изразя тези чувства и да продължа наследството на Heep.”

Chaos & Colour” е албум, който е изпълнен с експлозивни класически рок китари, страхотни хармонии и известната щедра клавирна основа на Heep. Не е изненадващо, че това е албум, който намери своя допълнителен тласък по време на пандемията COVID-19, която беше толкова странна за Uriah Heep, колкото и за човечеството като цяло.

Заглавието на албума отразява, че бяхме в хаотични времена с локдаун, отмяна на турнета, спиране на бизнеса и целия хаос, в който беше хвърлен в света“, обяснява Box, „и доколкото успях да го видя, единственият цвят, който хората съзираха, беше музиката. Помогна на толкова много хора да преминат през онези трудни години, използвайки тази сила и мощ, които притежава музиката, за да направят тези лоши времена не толкова лоши.“

В средата на 2021 г. все още се усещаше надвисналият призрак от протоколи и правила, които да се следват, докато светът се опитваше да стъпи на краката си. Heep бавно си проправяха път в Chapel Studios в Лондон през лятото на 2021 г., когато ограниченията бяха вдигнати условно, работейки отново с Jay Ruston (Anthrax, Corey Taylor, Black Star Riders).

Продуциран от Jay Ruston и мастериран от Pieter Rietkerk, “Chaos & Colour” е превъзходен албум с качествен хард рок от пионерите в жанра, които продължават да създават материал от най-висок клас. Албумът ще се предлага в черни и цветни винилови конфигурации, като стандартен CD digipak, луксозно CD, опакован в книга с твърди корици и в дигитални формати. Поръчайте предварително тук.

Uriah Heep – “Chaos & Colour”:

1. Save Me Tonight
2. Silver Sunlight
3. Hail The Sunrise
4. Age Of Changes *
5. Hurricane
6. One Nation, One Sun
7. Golden Light
8. You’ll Never Be Alone
9. Fly Like An Eagle
10. Freedom To Be Free
11. Closer To Your Dreams *
12. Save Me Tonight (Demo)**

Uriah Heep са:

Mick Box – Соло китара / вокал
Phil Lanzon – Клавишни / вокал
Bernie Shaw – Соло вокал
Dave Rimmer – Бас / вокал
Russell Gilbrook – Ударни

Не забравяйте, че групата ще свири на 13 декември в София: