U.D.O. обявиха нов албум, наречен “Touchdown” – излиза на 25 август

След турнета в Австралия и Япония, както и стартирането на тазгодишния фестивален сезон с представянето на новия басист Peter Baltes миналия месец, U.D.O. — хеви метъл петорката, водени от бившия вокалист на Accept Udo Dirkschneider — извади следващата котка от торбата днес: между различни дейности на живо през годината, групата беше много продуктивна, като записа масивен албум с 13 песни, на различни места.

Създаден с продуцента и миксиращия инженер Martin “Mattes” Pfeiffer в Redhead Studio (Вилхелмсхафен, Германия) и мастериран от Stefan Kaufmann в ROXX Studio (Solingen, Германия), “Touchdown” е планиран да пристигне на 25 август чрез Atomic Fire Records. Записът включва и гостуване на цигуларя Стефан Пинтев в заключителната песен, а бас партиите са записани от Baltes. Обложката е предоставена от Martin Häusler, който е отговорен и за заснемането на снимки на групата в подкрепа на кампанията за новия албум.

Новината бе съобщена от групата в социалните мрежи Първият сингъл от него, “Forever Free”, ще бъде издаден на 23 юни. Предварителни поръчки – тук

U.D.O. – “Touchdown”

01. Isolation Man
02. The Flood
03. The Double Dealer’s Club
04. Fight For The Right
05. Forever Free
06. Punchline
07. Sad Man’s Show
08. The Betrayer
09. Heroes Of Freedom
10. Better Start To Run
11. The Battle Understood
12. Living Hell
13. Touchdown