На 15 април 2021 Аегония пусна официално видео към песента “Of Love and Hate”. Видеото е част от артистичния проект на фентъзи метъл музикантите, който обединява музика, литература, илюстрации и кино. Сюжетът дава възможност на най-нетърпеливите фенове на Аегония да надникнат в света на третия, все още неиздаден роман от фентъзи поредицата “Истории от земите на Аегония” на Елица Стоянова – Неа Станд, която е и фронт дамата (вокал и цигулка) на музикалното превъплъщение на Аегония. Видеото е заснето от Idolum Visuals с режисьор Кристиян Христов и асистент-режисьор Христо Иванов. Операторското майсторство е на Преслав Белев с асистент-оператор Емилиан Дечев.

Официалните промоции на видеото “Of Love and Hate” ще се състоят на 8 май 2021 в Under City в Пловдив и на 14 май 2021 в Live&Loud в София при спазването на всички изисквания за провеждането на културни събития в извънредна епидемична обстановка и разпорежданията на Министерството на здравеопазването.

Видеото към песента “Of Love and Hate” е финансирано по програма “Публики” на Национален фонд “Култура”. Вижте го на този линк:


За Аегония:

Аегония е проект, в който се преплитат авторска музика и приказни светове от фентъзи романи. През 2019 музикантите издадоха дебютния си концептуален албум “The Forgotten Song” (“Забравената песен”), последван през 2020 от няколко сингъла. Проектът включва и два издадени (включително и в електронен формат) фентъзи романа на Неа Станд – псевдоним на вокалистката и цигуларка на групата – от поредицата “Истории от земите на Аегония”. Предстои издаването на втори албум и трети роман.

Официални комуникационни канали
Website: http://www.aegonia.com
Facebook: https://www.facebook.com/aegonia
Youtube: https://www.youtube.com/user/Aegonia/videos
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6fpEJJHTJvXid8wKxl6MJc
Bandcamp: https://aegonia.bandcamp.com
Instagram: https://www.instagram.com/aegoniaband
Youtube music: https://music.youtube.com/channel/UCmW2R4dcp2KhWsdTYPpYQzw