Лондонското пост-пънк трио White Lies е новото попълнение във вече впечатляващия лайнъп на INmusic Festival #15!

White Lies са създадени през 2007 г. от Harry McVeigh, Charles Cave и Jack Lawrence-Brown, за да могат да започнат да изпълняват нови песни, за които смятат, че не се вписват в стила на досегашната им съвместна група – Fear of Flying. Дебютният албум “To Lose My Life…” e издаден през януари 2009 г., който веднага оглави класацията на британските албуми и представи два сингъла, за да отбележи експлозивното начало на кариерата им – “To Lose My Life” и “Farewell to the Fairground“. В началото на 2011 г. White Lies пуснаха второто си студийно издание “Ritual“, последвано през 2013 г. от “Big TV” и “Friends” през 2016 година. Продължавайки творческата поредица от редовни студийни издания, White Lies издадоха своя пети студиен албум (изненадващо наречен “Five“) в началото на 2019 г., приет възторжено от публиката и критиците. Разпознаваемият вокал на Harry McVeigh, който мнозина сравняват с Ian Curtis, и очакваните сравнения на White Lies с Joy Division, Interpol и Editors, за триото White Lies не винаги са адекватни – момчетата по-често сочат Talking Heads, The Secret Machines и The Cars като най-големите си музикални въздействия. Едно е сигурно, White Lies са създали завиден и разпознаваем стил чрез пет отлични студийни издания само за десет години, както и привързаността на публиката по целия свят с клубните си изпълнения, но и фестивални изяви в Glastonbury, Coachella, Isle of White, Rock Werchter и много др.

White Lies се присъединяват към по-рано обявените The KillersNick Cave and The Bad Seeds и Deftones.

Билети, закупени за фестивала INmusic #15, както и билети за къмпинг, остават валидни за новите дати на събитието през 2022 година.

Най-големият хърватски open-air фестивал се провежда на приказен остров в езерото Ярун в хърватската столица Загреб. Дървено мостче го свързва с още един остров, където е разположен къмпинга. Няколко сцени, жестока музика, зона за хранене с изкушения за всеки вкус и много бира. И цялото това великолепие – на няколко спирки от центъра на града.

Хедлайнери на предишните издания са били Queens Of The Stone Age, Nick Cave, Alice In Chains, Kings of Leon, Arcade Fire, Kasabian, Alt-J, Florence + The Machine, Skunk Anansie, Placebo, Arctic Monkeys, the Black Keys, Franz Ferdinand, Morrissey, Тhe Prodigy, Jamiroquai, New Order – очевидна е инди/рок/алтернативната насоченост, но се обръща внимание на всички съвременни стилове – от електроника до метъл.

INmusic #15 ще се проведе на Острова на Младежта в загребското езеро Ярун от 20 до 22 юни 2022 г. Всички закупени преди това билети за отложеното издание на INmusic фестивал #15 остават валидни. Фестивалните билети са достъпни онлайн чрез официалния уебсайт на фестивала.