Within Temptation, известната холандска симфонична метъл група, са готови да завладеят феновете с осмия си студиен албум “Bleed Out” на 20 октомври 2023 г.

Bleed Out” e смел скок напред за групата. От съвременни, удрящи джент рифове до извисяващи се мелодии, показващи своите симфонични корени, Within Temptation създадоха звуково пътешествие, което смесва различни музикални стилове и провокиращи мисли теми. Това е албум, който е толкова епичен, колкото и непоколебимо откровен, и сега, повече от всякога, това е група, която не се страхува да заеме позиция по въпроси, които ги интересуват.

От началото на войната в Украйна, Within Temptation изместиха фокуса си от писане за лични емоции и обществени теми към справяне с глобалните несправедливости и отразяване на бурното състояние на света по начин, който другите артисти изглеждат неспособни или не желаят да направят.

Вокалистката Sharon den Adel заявява: „Войната в Украйна ни повлия много. Като творци, ние сме вдъхновени от света и имаме тази платформа. Ние сме разказвачи и мисля, че като човешки същества, това са неща, за които трябва да говорим.

Докато песни като „Wireless“ и „We Go To War“ разглеждат авторитарната агресия, демонстрирана в Украйна и други военни зони, самата заглавна песен се отнася до тежкото положение на жените, борещи се за правата си в Иран след убийството на Махса Амини.

Sharon обяснява: „Живях в Йемен, когато бях дете. Родителите ми живееха в няколко страни в Близкия изток и аз съм ги посещавала често, когато са били там. Това е различен свят. Поради времето, прекарано там, се чувствам свързана с тази част на света. Бях толкова невероятно впечатлена от смелостта на младите жени там, които изгаряха шаловете си, знаейки, че ще бъдат хвърлени в затвора или по-лошо – това е сърцераздирателно.“

Албумът се бори със сложните проблеми около правото на избор на жената в неотдавнашния сингъл „Don’t Pray For Me” и навсякъде този страстен и политически фокус се отразява в интензивността и тежестта на музиката. Прегръщайки нова ера на музикално изследване и лирична дълбочина, Within Temptation разшириха границите и демонстрираха артистичната си еволюция, прокламирайки с юмрук във въздуха своите морални убеждения и безстрашния си подход към музиката.

Пропит с огромен динамичен диапазон, който обхваща пълната дълбочина на симфоничната тежест, “Bleed Out” е толкова тежък, колкото и политически дълбок.

Within Temptation – “Bleed Out

1. We Go To War
2. Bleed Out
3. Wireless
4. Worth Dying For
5. Ritual
6. Cyanide Love   
7. The Purge
8. Don’t Pray For Me
9. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You