Фестивалната програма на погрешния фестивал започва днес на сцена “Ядрото” в Капана

Там ще свирят Михаил Йосифов и Велислав Стоянов от 18:00 ч., като на мястото притежателите на билети ще могат да получат и гривните си за фестивала.

May be an image of text that says 'Brass program 03 09 20:00- 22:00 napTиTo Ha mиwo U Bили RApoTo, KanaHa The Essential Funk Trombohe1 01:00- 03:00 HaйлoHa 06 09 20:00- 22:00/ cpewa c gegu йoжи npeg HapoAHa 6и6лиoTeKa „иBaH Ba3oB"'

Официалното откриване пък е на 04.09 на Гребната база, където започва и същинската програма, с която можете да се запознаете по- долу.

Основната фестивална програма на Гребната база ще продължи и на 5.09, като съпътстващата ще бъде завършена на празника на “Съединението” пред Библиотека Иван Вазов.

Билетите за фестивала са съответно по 33лв за един ден и 44 лв за два дни. Пълна програма можете да намерите по-долу, като и на www wrong-fest.com. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Wrong Fest е алтернативен музикален фестивал, който представя авангардна и съвременна музика от целия свят. Ще се проведе за втори път в Пловдив, като това е деветото издание от създаването му.

Wrong Fest беше единственият музикален фестивал, който се проведе през миналата 2020-та година с платен вход. Тазгодишното издание ще представи 14 банди, разделени на две сцени, иронично наречени Right и Wrong. Фестивалът ще е двудневен – на 04 и 05.09, като е придружен и със съпътстваща програма, която ще продължи до националния празник 6ти септември.

Мястото на провеждане е гребния канал, при кулата на финалния комплекс, на което ще можете да намерите главно музика и съпътстващите я напитки.

04.09 Mind Trips / Šajzerbiterlemon / Спални Места / Nira / Strugare / Shortparis / Lalalar
05.09 Krekhaus / Seine / Mother’s cake / Pistamashina / Dub Fx / BrazzViLiDj / Gaye su Akyol

Описание на артисти:

Gaye Su Akyol – Съвпадението 
“Ние сме като чайки, които приличат на моретоотиваме там, накъдето вятърът вее” – Gaye su Akyol
Рядко можеш да намериш любим изпълнител, чиито партньор в любовния живот да се окаже също толкова интересен. Тази година ще съберем псхиделичното мъжко и психеделичното женско, което неминуемо ще доведе до климакс на усета. 
Gaye su Akyol е класическа вече турска група с неголяма, но интересна история. Вокалистката, на чието име е кръстена бандата, е социален антрополог и дъщеря на страхотен турски художник. Това може да се види ясно в текстовете и музикалния подход. В творчеството ѝ/им темите за човека, света, въображението, сънищата и митовете са водещи. Светът е гъвкаво понятие, а любовта е основният двигател на целия керван. 

Dub FX – Улично изкуство, улично изкуство, улично изкуство. 
Бен, който имаме чувството, че всички сме виждали. В ръцете на момчета, което върти пой на Джумая или Народен, в очите на уличните музиканти, в стъпките на танцуващите около тях. 
Бен е създал една култура, която е дефиниция на това да живееш в съвременен град. Цялата музика да е моментна ситуационна и да зависи също толкова от гледащите, колкото и от правещите. 
Любопитно е как един австралийски отшелник става синоним на ърбан култура, но животът е низ от случайности, много от които искрено забавни. 

Lalalar – Случайността
Лалалар съдържат втората половина от двойката изпълнители на този фестивал. 
Невероятна е музиката, която тримата истанбулчани създават. Това е най-лесният и някакси най-честен начин, по който може да бъде описана. Няма големи пространства, величественост и други вископарни неща. Тази музика – тя е просто супер яка и не може да те остави безразличен. 
Това е и причината Лалалар, група която свири стил музика, който звучи като името ѝ да е такъв ценен момент в Wrong Fest. Това е и единствената причина те отново да са с нас. Ако искаш преживяване – то пусни си Лалалар. Нашата препоръка е Hata Benim Gobek Adim (Да греша е малкото ми име). 

Shortparis – Случайността
Няма да е преувеличено, ако кажем, че Шортпарис са руския еквивалент на Лалалар. Същевременно Русия си има своите особености, които са надраскали лицата на гологлавите младежи от авангардната банда и безкрайно са повлияли на тяхната музика. 
Шортпарис наподобява повече на религия, култ. Всичко от естетиката, през езика, до мелодиите и клиповете представлява една хомогенна маса, която се гъне, докато не оформи един свят от сивота, студ, страх, агресия и безповодна красота. Няма майтап, Шортпарис са голяма работа. .

Стругаре
“Аз мога да му се отдам, смятам да го споделя” 
Времето тече винаги срещу нас, да се пуснеш по течението е невъзможно. Затова единствената адекватна стратегия е с голи гърди да посрещаш ударите на живота. Малко неща в българската музикална сцена изразяват това по-добре от Стругаре. Изпънати жили и голи гърди. 

Seine – Случайността
Бивша Югославия е земя на мъката и нейната действителност е родила красота, сравнима само с разделянето на семейства. Пуснете си Seine и се дръжте здраво, защото е твърде много понякога.

Спални Места – Съвпадение
Важно е да се знае, че на този свят нищо не е сериозно и нищо не е фатално, а само така ни се струва. Спални места са музикалния еквивалент на предното изречени и антидотът срещу отровата на деня. 

BrazzViliDj – Случайността
Много рядко добрите инструменталисти са и добри музиканти. Следващото изречение и сами можете да го предположите. Само си отбележете този състав кога излиза на сцена, поръчайте си джин, другото е лесно. 

Mother’s cake – случайността
Когато излязът Mother’s Cake на сцената – изчакайте двайсет минути и започнете да оглеждате хората около вас. Ще намерите толкова свободни и вдъхновени погледи, колкото са ви нужни за години напред. Това е музиката на ума. 

Nira – съвпадение
Хубавата музика създава хубава музика, защото често прави в лицето две огромни дупки от които извира вода с месеци, а понякога и години. Тази вода пълни езерата на вдъхновението, в които човешкият ум се къпе. Когато бъде достигнат приливният момент, тогава се ражда свободата на изразяване. 

Pistamashina – съвпадение
Попитахме ПИSTAMAШINA какво ще представят на Wrong Fest 2021 , нo ПИSTAMAШINA не ни отговориха. 

Mind Trips – случайността
Дълбока нощ, в някой град пропит с отразена светлина. Пътуването е бавно и поглъщащо. От радиото на колата звучи мелодия. “Най-накрая” – си казваш – “нека музиката никога не спира”. Това е пътуването на ума.

Krekhaus – Съвпадение
Арогантност, пиянски двубой, плюнки по непознати, грозна любов, миризма на стари дрехи, молци и препарат за чистене на под. Музиката на Крекхаус съживява носталгията към рокенрол годините, но такива каквито си ги представяме, че са били. Те също си ги представят добре и също така ги играят добре. 

Sajzerbiterlemon – Съвпадение

Желязното отроче на плачещата Югославия. Шайзербитерлемон са група родена под мостовете на Белград и зачената в кучешкия лай на Калемегданските сираци. Пост-пънк е, кво да е, бил ли си в Белград? И пост панкери су панкери.