Yngwie Malmsteen ще издаде новия си студиен албум, озаглавен “Parabellum” на 23 юли чрез Music Theories Recordings / Mascot Label Group. Лирик-видео към първия сингъл от диска, “Wolves At The Door“, можете да видите по-долу.

Името на Yngwie Malmsteen винаги е означавало безкомпромисно съвършенство. В кариера, която сега обхваща повече от 40 години, той се е доказал като уникален изпълнител. Можете да опитате да го категоризирате по какъвто начин искате. Но начинът, по който този шведски маестро непрекъснато развива музиката си, кара Malmsteen да превъзхожда всякакви определения, които се опитвате да наложите.

С каталог от 21 самостоятелни студийни албума, всеки от които има какво да покаже, китаристът изигра решаваща роля за подпомагането на утвърждаването на Alcatrazz като значима сила през 80-те години. Артистичността на Malmsteen винаги е включвала здравословна виртуозност, но талантът му далеч надхвърля цялостния контрол на китарата. Той е изключителен композитор и в последните издания демонстрира силно вокално присъствие.

Заглавието на албума “Parabellum” е на латински, което се превежда като “Подготовка за война”. „В албума има песен, наречена „(Si Vis Pacem) Parabellum“, казва той. „Това се превежда като „Ако искате мир, тогава се подгответе за война“. В последния момент реших да оставя това заглавие на албума. Но мисля, че много добре се вписа”.

Първи сингъл от албума е “Wolves At The Door“, чуйте го тук:

Yngwie Malmsteen: “Parabellum

  1. Wolves At The Door
  2. Presto Vivace in C# Minor
  3. Relentless Fury
  4. (Sis Vis Pacem) Parabellum
  5. Eternal Bliss
  6. Toccata
  7. Good Particle
  8. Magic Bullet
  9. (Fight) The Good Fight
  10. Sea Of Tranquility