Познавате ли Адриан Иванов?

Най-вероятно ще кажете “Не”.

Адри?

Тук вече доста хора ще си спомнят.

Да, това е същият Адри, виртуозът на клавишните, на когото лично Кирил Маричков е връчвал награда за най-добър рок пианист на България.

Адри, който още с група Орион създаде концепцията за „рисуване с музика“.

Адри, текстописецът, който пръв започна да създава и да налага смислени и поетични текстове в българската рок музика, като върхът в тази тенденция е, разбира се, група „Ер Малък“, в чието творчество словото и музиката са равностойни партньори.

Адри, който е оставил следа в толкова много групи и събития на българската рок арена, който има толкова голям принос в историята на българския рок.
Адри ни изненада отново.

Този път със своите “Неравноделни времена”, или по-точно с РОК ХРОНИКИТЕ НА АДРИ.

Всъщност, няма голяма изненада – той просто доказва за пореден път, че е човек с много таланти, един от които е неговото дар слово.

Текстът се чете изключително леко и увлекателно. Адри ни води през интересни истории и приключения, прекрасни моменти и изживявания, мигове на изпитания и на загуба, през всичките години на дългата си музикантска кариера – от самото й начало през 70-те, та до днес, до най-новия си проект.

Тази невероятна книга е всъщност е една малка енциклопедия на българския рок, написана от първо лице – от човек, свирил с групите Ера, Ер малък, Такси, Контрол, Фактор, Big mama scandal, Епизод, Конкурент, работил като студиен и клубен музикант с клубни банди като Роберта и Алфа, Огледало и др. Човек, който е бил и под прожекторите, и зад кулисите на българската рок сцена и знае всичко за нея.

Луксозното пълноцветно издание, публикувано от „Фабер“, е илюстрирано с 350 снимки, а корицата е дело на друга легендарна фигура – Емил Вълев от група „Виолетов генерал“.

Можете да си я купите от сайта на Фабер: http://www.faber-bg.com/index.php?mod=books_item&show=1982