Alanis Morissette не е издавала студиен албум от осем години, но на 1-ви май 2020 очакваме да се появи “Such Pretty Forks in the Road“, издание на Epiphany Music и Thirty Tigers.

Носителката на седем награди Grammy, мултиплатинена изпълнителка и автор на песни Alanis Morissette обяви, че тръгва на европейско турне през 2020 г., за да отпразнува 25 години от издаването на “Jagged Little Pill“, както и за да подкрепи предстоящия си нов албум “Such Pretty Forks In The Road“. Той е наличен за pre-order в дигиталните платформи (тук) и излиза на 1-ви май 2020 г.

Morissette би трябвало изнeсе концерти в 13 града в Европа, заедно с Liz Phair, като турнето започва в Копенхаген на 23-ти септември и приключва в AccorHotels Arena в Париж на 22-ри октомври. Планираните концертите обаче е твърде вероятно да бъдат отложни заради пандемията от Ковид-19. Повече информация тук

Предишният албум на канадската звезда – „Havoc and Bright Lights“, излезе през 2012 г.

След като през декември чухме първия сингъл “Reasons I Drink“, а след това и “Smiling“, сега имаме и новия “Diagnosis“:

Още от 1995 г. Alanis Morissette е една от най-впечатляващите изпълнители, автори и музиканти в съвременната музика. Нейната експресивност и запомнящи се изпълнения през годините й донасят седем награди „Грами“ и безброй фенове. Дебютният албум на Morissette „Jagged Little Pill“ от 1995 г. е последван от още девет еклектични и високооценявани студийни албуми. Канадската изпълнителка допринася много и за различни театрални постановки, и има роли на малкия и големия екран. Отделно от артистичния си живот, Alanis се проявява като виден защитник на женското движение, както и на духовното, психологическото и физическото здраве. През 2016 г. Alanis създава Conversation with Alanis Morissette – месечни подкастове, включващи разговори с уважавани автори, доктори, учители и терапевти, с които коментира широки психологически и социални теми. На 5 декември 2019 г. мюзикълът „Jagged Little Pill“ ще направи своя дебют на Бродуей в Ню Йорк. В момента Alanis работи по студийния си албум, който ще излезе през пролетта на 2020 г. За повече информация, посетете: www.alanis.com.

Alanis Morissette – “Such Pretty Forks in the Road“:

 1. Smiling
 2. Ablaze
 3. Reasons I Drink
 4. Diagnosis
 5. Missing the Miracle
 6. Losing the Plot
 7. Reckoning
 8. Sandbox Love
 9. Her
 10. Nemesis
 11. Pedestal