Rush вече не са активна група, но китаристът Alex Lifeson продължава да прави нова музика. Той представи новата си група Envy of None, чийто едноименен дебютен албум пристига на 8 април.

Водещият сингъл от албума, “Liar”, вижда Lifeson да изследва нови територии. Елементите на дрийм поп и алт-рок са предпоставка за приятно парче, с пулсиращи ритми, подчертаващи мелодичните вокали на певицата Maiah Wynne.

Останалата част от състава на групата се допълва от басиста Andy Curran (основател на хард рокгрупата Coney Hatch) и продуцента/инженера Alfio Annibalini. Квартетът създава музика, която е доста по-различна от групата, която направи Lifeson известен.

Maiah стана моя муза“, каза Lifeson за звуковата посока на групата в съобщение за пресата. „Тя успя да внесе цялото това ново ефирно нещо чрез усещането си за мелодия в песни като „Liar“ и „Look Inside.“ След като чух вокалите й в „Never Said I Love You“, почувствах се толкова развълнуван. Никога не съм имал такова вдъхновение да работя с друг музикант. Когато казваме, че е специална, това е защото е наистина специална!

Wynne добави: „Едно от любимите ми неща за тези песни е интимността им. Това ги кара да се чувстват различни и по-честни. Има и някои по-тежки песни, като „Enemy“ и след това парчета като Kabul Blues, които звучат напълно различно от всичко друго.

Списъкът с песни от 11 песни на албума завършва с почит към дългогодишния приятел и колега на Lifeson, покойния Neil Peart, озаглавен “Western Sunset“.

Посетих Neil, когато беше болен“, каза Lifeson. „Бях на балкона му и гледах залеза и намерих вдъхновение. Има финал за залеза, който остана с мен през целия процес. Имаше смисъл. Беше идеалното настроение за декомпресия след всички тези различни текстури… приятен начин да затворите книгата.”

Envy of None:

01. Never Said I Love You
02. Shadow
03. Look Inside
04. Liar
05. Spy House
06. Dog`s Life
07. Kabul Blues
08. Old Strings
09. Dumb
10. Enemy
11. Western Sunset