ALI представят “Freedom” – третият сингъл и видеоклип на бандата правят премиерата си днес, 29/01 в 11:00 в техния официален YouTube канал. Парчето носи ярко прогресив инди рок звучене. “Freedom” е песен за страст и противопоставяне чрез любов, ирония и чиста енергия.

Емоционалният текст на Али Абдала и неудържимият драйв на бандата имат потенциала да превърнат “Freedom” в химн на любовта – „ние срещу света“. След двете много различни и успешни за 2020 песни, ALI откриват годината с пореден нетипичен сингъл. “I Come From the Future” и “Better Place” се задържаха в радио класациите рекорден брой седмици, докато ALI, които се събират първоначално като любителска офис банда, не спират да работят по новите си песни.

Режисьор на видеото към “Freedom” е Влади Герасимов, оператор – Никола Атанасов, част от handplayed productions, които благодарят на ALI за свободата да им позволят да експериментират с темата и да развихрят въображението си. Резултатът е впечатляваща любовна история на фона на апокалипсис, а в главните роли са Ирен и Сашо, истинска двойка в живота.

Freedom” е продуцирана и миксирана от Калоян Димитров, а професионалният финиш – постигнат и с помощта на Robin Schmidt, работил с имена като Placebo, Liam Gallagher, The Black Keys, Biffy Clyro и много други.

ALI са:

Али Абдала, вокали и китара

Емил Доков, беквокали

Калоян Димитров, бас китара

Петар Шварц, китара

Антони Иванов, китара

Орлин Станчев, барабани

Борис Ганчев, клавишни