Вторият албум на новозеландската група пристига на 17 септември!

Alien Weaponry обявиха своя дългоочакван втори албум – “Tangaroa” излиза на 17 септември чрез Napalm Records. Предврителни поръчки – тук.

Първият сингъл от албума “Tangaroa” бе на екологична тематика. Траш-метъл триото заема категорична позиция с песента и видеото, осъждайки замърсяването на океаните и незаконните риболовни практики. Покъртителният клип изглежда филм на ужасите, в който океаните в света най-накрая отмъщават на човечеството, като ни връщат обилното количество пластмаса, която сме изхвърлили във водата.

„Решихме да напишем тази песен за това как океанът се задушава от хората и техните отпадъци“, каза певецът-китарист Lewis de Jong. „Океанът е важна част от живота ми и е важно да го защитя.“ Барабанистът Henry de Jong добавя: „„Tangaroa“е тежко и гневно послание за това как унищожаваме океана със замърсяване и прекомерен риболов. Видеото се свързва с това послание, в него ние се давим в пластмаса“.

Песента е достойно продължение на огромния успех на Alien Weaponry и сингъла от 2018 г. „Kai Tangata“, който вече има над 10 милиона гледания в YouTube – и дебютния албум ““. Съгласно прессъобщението, вторият албум на групата обещава повече груув, трайбъл перкусии и концепции, вдъхновени от историята и културното наследство на коренното население Маори в Нова Зеландия, с текстове на английски, така и на техния роден език.

„Албумът и посланието на „Tangaroa“ – това е по-скоро моментна снимка на групата по време на процеса на писане“, каза Henry de Jong. „Написали сме и песни, които разказват за tūpuna – предците ни, които са били тук в Āotearoa (Нова Зеландия)”.

За новото видео групата е помолила феновете да се включат със свои записи. Може да видите “зомбираните” почитатели и техните креативни видеа тук:

Alien Weaponry ще подкрепят предстоящото турне на Gojira в САЩ през тази есен. Турът започва на 9 октомври на Aftershock Festival и продължава до 29 октомври.

Alien Weaponry “Tangaroa“:

01. Titokowaru
02. Hatupatu
03. Ahi KāT
04. Tangaroa
05. Unforgiving
06. Blinded
07. Kai Whatu
08. Crooked Monsters
09. Buried Underground
10. Dad
11. Īhenga
12. Down The Rabbit Hole