Amaranthe се завръща с чисто нов сингъл “Damnation Flame“, който служи както за начало на фестивалния сезон на групата, така и за представяне на новия вокалист Mikael Sehlin.

“Damnation Flame”‘” пробва нова почва за нас по много начини и намира възможно най-добрия начини,” казва ръководителят на Amaranthe Olof. „Това е първата песен на Amaranthe, която включва симфонични елементи, нещо, което искахме да направим от дълго време, и тъмната вампирска тема се съчетава перфектно с нашия поглед върху модерния мелодичен метъл!

Amaranthe винаги е имала за цел да не се съобразяваме с граници и постоянно да преоткриваме себе си и вече знаете да очаквате неочакваното. Това е 100% чиста страст, излята в музиката, тъй като без съмнение ще изпитате върху себе си още от първата секунда – насладете се на „Damnation Flame“ “, с обещанието за много повече, което предстои СКОРО!

Относно новия вокалист Olof споделя: „След практически глобално търсене и няколко невероятни гост-гроулъра, които ни помагаха на концерти и турнета, най-накрая намерихме точния човек за работата в нашата столица Стокхолм! Mikael Sehlin има ВСИЧКО необходимо, за да се присъедини към състава на Amaranthe, а неговата гъвкавост и музикалност завършва и подчертава идеално нашата визия за новия ни албум и общото бъдеще на Amaranthe. От най-дълбокото гърлено сумтене до реещите се писъци, Mikael е самото съвършенство, така че, моля,посрещнете бурно новата звезда на небесния свод на Amaranthe!”

Sehlin добавя: „Здравейте всички, Майк е тук! Много съм развълнуван да ви кажа, че ще запълня мястото като новия гроулер на Amaranthe и нямам търпение да се срещна с вас там! Надявам се, че харесвате предстоящите песни, към които аз Имах честта да записвам. Пазете се и до скоро!”

Слушайте / поръчайте новия сингъл тук.