Този четвъртък, 7 ноември, в клуб Mixtape 5 ще видим за първи път в България белгийския авангарден пост-метъл култ Amenra. Към тях се присъединяват още 2 групи: E-L-R от Швейцария (post-rock, atmospheric metal) & YLVA (sludge) от Австралия.

Контрастите винаги са били на дълбоко в сърцето на музиката на Amenra. Измъчваща тъмнина, която съществува успоредно с красотата на светлината, тежки и гръмотевични музикални тътени, които незабавно биват трансформирани в крехки и деликатни звукови тънкости. Песни, които поглъщат целия ни свят, a изведнъж започват да шептят в изолацията на собствената ни усамотена утроба.  Много е трудно да се описва музиката на Amenra, тъй като тя е изкуство извиращо директно от сърцата на участващите музиканти, които са способни да установяват връзка със слушателите си на едно адски дълбоко и първично ниво. Така както болката, скръбта и мимолетните моменти на радост произлизат директно от сърцето, те са реални. Бъдете сигурни, лайвовете им са нещо, което наистина е неповторимо – шумни, духовни и емоционални. Освен музиката, белгийците използват и атмосферични визуални ефекти, които допълнително се отразяват на цялостното изживяване по време на концертите им.

Събитието ще се проведе в голямата зала на клуба като записването и фотографирането на групите с професионални камери, както и използването на светкавици е абсолютно забранено.

Програмата за 7 ноември е следната:

19:30 – Отваряне на врати на клуб *Mixtape 5*

20:30 – YLVA /Австралия/

21:10 – E-L-R /Швейцаря/
22:00 – Amenra /Белгия/

23:30 – Oчакван край

Билета могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 6 ноември билетите струват 35лв. От полунощ на 7.11, както и на място ще са по 40лв.