Ню-метъл легендите от Hed PE с концерти в Пловдив и София в средата на февруари

В България концертите на Hed PE ще се проведат в Пловдив и София. На 18.02.2019 бандата ще е в Rock Bar Download (Пловдив), а на 19.02 – в Club Terminal 1 (София).
Приятната изненада за момента е концертът в Пловдив, за който до момента ¾ от билетите са продадени. Към концерта в София ще се присъедини сръбската рапкор/ню-метъл банда Iskaz, която с двете си участие през лятото в София набра голямо количество фенове. В Пловдив пък съпорт ще бъдат експерименталните осем- битови Electric Dragon. И на двете дати, част от концерта ще бъде и официалния тур-съпорт на Hed PE – What A Funk. Бандата е сформирана от няколко от членовете на Crazy Town, a понястоящем живее и твори в Los Angeles.

Кои са Hed PE?
Има малко банди, които могат да бъдат наречени “квинтесенцията на едно алтернативно поколeние”. Това определение, обаче, важи на 100% за Американските пънк/ню-метъл/хип-хоп/реге легенди Hed P.E.

Създадена през 1994 бандата моментално набира популярност сред ентусиастите на местната калифорнийска сцена. В началото на новото хилядолетие – техният албум Broke дебютира на 63-то място в Billboard 200, като от там нататък всичко е история. Успехите се редят един след друг, а Hed P.E. се установяват, като една от най-интересните банди на музикалните жанрове, популярни между двете хилядолетия.

Бандата е известна с безкрайно енергичните си концерти, изпълнени с постоянна комуникация между публика и музиканти. Jared Gomes (вокали) кара всеки един от публиката да се почувства част от разказа, част от песента. Нещо, което може да се каже само за истински големи фронтмени. Преживяването Hed P.E. се поддава само частично на описание – кръвта бушува истински силно само на живо.

Билети и за двете събития могат да се намерят в мрежата на bilet.bg: съответно за концерта в Пловдив – https://goo.gl/SiB3nr и в София – https://goo.gl/dj9mkE.