Базираната в Ирландия група с български корени Amoric, ще направи ексклузивен лайв в София идната седмица. Датата на гостуването е 18 януари, сряда, а мястото е Строежа (ул. Леге 10). Това е едва вторият концерт на бандата тук след заминаването им за Дъблин през 2007-а година. Той ще се случи малко повече от пет години след последния такъв, който се състоя в края на 2011 г. в същия столичен клуб.

Amoric са сформирани през 2007-а година, като наследник на популярната дотогава, а и днес, група Лора – познати в България с парчета като “Рая”, “Нова”, “Леко”, както и с активната си концертна дейност. Повод за трансформацията става подписването на договор с ирландски мениджър, от което идва решението музикантите да се преместят в Дъблин, където една част от тях все още пребивават. Следват множество радио и телевизионни изяви, участия на фестивали в Ирландия и Великобритания, клубни концерти в цялата страна. Amoric печелят и East Coast Music Idol Competition, продължил 7 седмици с над 20 съревноваващи се групи. Една от песни им (Photograph) е включена в компилацията “Riot On Sunset Vol. 11” и е издадена от 272 Records в САЩ. През 2009 г. банда записва пет подбрани парчета за дебютното си ЕР “Amoric” в Sun Studio в Дъблин. Продуцентската роля е поверена на номинирания за Грами Bruce Sugar, работил с имена като Ozzy Osbourne, Ringo Starr, Elton John, Steven Tyler, Pink и др. През 2010 г. излиза следващото EP, наречено “Keep Up”, плюс видеоклипове към едноименната песен “Keep Up”  и “7 a.m.” . През 2013-а е реализиран албумът “Means To Sedate”, включващ десет песни.

През последните две години Amoric замразяват активната си дейност, отдавайки се на други обещаващи проекти. Част от музикантите избират кариера в България, включвайки се към актуални у нас в момента групи – като Jeremy? и Saint Electrics. Фронтменът Лора Димитрова и барабанистът Янко Генов към момента продължават развитието си в Дъблин, като освен с концертна дейност, Лора се занимава активно с писане на музика за игри и филми, а Янко се утвърждава като един от най-търсените звукови инженери и музикални продуценти там.

Всичко това прави събитието на 18 януари особено ценно, тъй като събирането на Amoric, особено в София, носи всички белези на един ексклузивен лайв. На практика това е вторият им тук, и едва четвъртият в България от създаването на групата. Конкретният им състав за предстоящия концерт ще включва Лора Димитрова (Лора, Amoric)- вокал, Станислав Вълчев (Amoric)- китара, Емилиян Бонев (Jeremy?, Amoric) – бас и Янко Генов (Лора, Amoric) – барабани.

Билети за гостуването им в Строежа вече се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цена от 10 лв. Броят им обаче е силно ограничен – само 150 души ще имат възможността да посетят събитието в съответната вечер, поради което организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване на билети! Каси – щанд Eventim – ул. “6-ти септември”, щанд Eventim – The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

Подробности – в раздел “Календар

Amoric – 18 Януари 2017 – Stroeja