Въпреки, че Evanescence са емблематични за тежката музика на 21-ви век, певицата Amy Lee винаги е имала слабост към писането на класически поп-рок песни.

Чрез своите кавъри на всички – от Бийтълс и Led Zeppelin до U2 и Chris Isaak, Lee демонстрира, че обича мелодията и нежността на на песента толкова, колкото и хард-рок силата.

За най-новия си поглед към вечната класика, Lee си партнира с легендарния китарист на Eurythmics Dave Stewart за кавър на „Love Hurts“ на Everly Brothers, кънтри поп мелодия от 1960 г., която е най-известна с мощната балада, която Nazareth правят през 1974 г. .

И така, куп легендарни изпълнители се събраха и направиха кавъри на почит в чест на невероятните, вечни Everly Brothers“, написа Lee в публикация в Instagram, обявяваща песента. „Много съм развълнуван да съобщя, че обединих усилия с единствения Dave Stewart за много специална версия на “Love Hurts”.“

Премиерата на версията на Lee на песента беше през уикенда (19 юни) на фестивала Hey Doll Baby, събитие, което празнува живота и музикалното наследство на Everly Brothers. Вижте музикално видео с изпълнението на Лий и Стюарт по-долу: