Британските прог/алтернатив майстори Anathema обявиха плановете си за “неопределено прекъсване” на дейността в резултат на пандемията на коронавирус, която обхваща света.

Групата съобщи новината в публикация във Facebook: “Скъпо Anathema семейство, тази година е като никоя друга. Всички ние – включително всеки от вас – се сблъскахме с непредсказуеми предизвикателства, които повлияха както на професионалните, така и на личните ни планове. не ни оставиха друга възможност, освен да прекъснем дейността си за неопределено време. Като личности, е време да следваме други пътища в живота.

Изключително сме благодарни за подкрепата на всички през годините. Няма край любовта и уважението, което изпитваме към нашите фенове, те ни дадоха най-добрите години от живота ни. Щедростта, която всички проявихте след неочакваната отмяна на турнето ни, винаги ще бъде с нас.

Никога не бихме могли да предположим как ще се развие тази година.

Много, много благодарим.

Anathema“.

Anathema издадоха 11 студийни албума с безкомпромисна красота. Още от дебюта им, “Serenades“, през 1993 г., те непрекъснато се развиват; чак до най-новия им студиен албум, концептуалният шедьовър „The Optimist“ от 2017 г.

Преди избухването на коронавируса, Anathema – водени от братята Daniel (вокали, китара, клавиши) и Vincent Cavanagh (китара, клавиши, вокали) заедно с John Douglas (прекусии), Lee Douglas (вокали) и Daniel Cardoso (барабани) планираха да бъдат в студиото през 2020 г., за да работят по нов албум.