pink-floyds-animals-album-coverApple Corp. обявиха плановете за изграждане на своя нов кампус в Обединеното Кралство – обектът ще се помещава в емблематичния за Лондон комплекс Battersea Power Station. Познавате го от обложката на великия албум Animals на Pink Floyd, а стойността се очаква да бъде 17 милиарда долара.

bigs-public-square-for-battersea-power-station-unveiled_dezeen_sqОсновният наемател на комплекса ще бъде Apple, а разположените в него привлекателни сгради ще могат да предложат и множество магазини, развлекателни съоръжения и луксозни жилищни апартаменти.Комплексът предлага огромна застроена площ, но заедно с това се нуждае от доста солидна реконструкция и обновяване, а за целта Apple ще инвестира завидната сума от 17 милиарда щатски долара. Проектът трябва да бъде финализиран през 2021 година, а точно тогава около 1400 служителя на компанията от Купертино ще се насладят и на своите нови работни места, разположени в луксозния комплекс.6-0

Общата застроена площ, с която разполага комплексът, се равнява на малко над 1 000 000 квадратни метра, а броят на служителите на Apple, които ще упражняват своята дейност в новия кампус, ще нарасне до 3000 души, което изобщо няма да представлява проблем, имайки предвид, че компанията от Купертино ще стопанисва 40% от наличното пространство.

battersea_power_station_designs_b141212_3

Мащабните строителни дейности вече са в ход, интересно е дали Ви допадат архитектурните проекти, съобразно които ще бъде обновен емблематичният комплекс.