Arcade Fire ще издадат шестия си студиен албум на 6 май чрез Columbia Records и е продуциран ot дългогодишния сътрудник на Radiohead, Nigel Godrich, заедно с Win Butler и Régine Chassagne от групата.

Новият сингъл идва месец, след като Will Butler обяви, че напуска Arcade Fire.

Говорейки за новия албум, Win Butler каза, че създаването му е „най-дългото време, което сме прекарвали в писане, без прекъсване, вероятно някога“.

Описан като „сбит 40-минутен епос“ в изявление, той съдържа седем песни и е „толкова за силите, които заплашват да ни отдръпнат от хората, които обичаме, колкото е вдъхновен от спешната нужда да ги преодолеем“. Групата добавя: „Катарзичното пътуване на „WE“ следва определена дъга от тъмнината към светлината в хода на седем песни, разделени на две отделни страни – Страната „Аз“, насочваща страха и самотата от изолацията, и Страната „НИЕ“, изразяваща радостта и силата на повторно свързване“.

Ето и новото парче, „Unconditional I (Lookout Kid)“:

Обложката на албума, която можете да видите по-долу, е снимка на човешко око от художника JR. Изображението е обработено от художника Terry Pastor, който използва същата физическа техника, която използва при създаването на емблематичните кавъри на David Bowie „Hunky Dory“ и „Ziggy Stardust“.

Arcade Fire – WE

Side I:
01. Age of Anxiety I
02. Age of Anxiety II (Rabbit Hole)
03. End of the Empire I-IV
Side WE:
04. The Lightning I, II
05. Unconditional I (Lookout Kid)
06. Unconditional II (Race and Religion)
07. WE