Architects се завръщат с чисто нов сингъл “When We Were Young” и той е с толкова силен груув, че може да ви счупят врата.

Сингълът е доста голямо отклонение от по-оркестровия звук, който Architects искаха в своя запис за 2021 г. “For Those That Wish To Exist” и повече в съответствие с предишния им материал. Всичко, което можем да кажем със сигурност, е, че рифовете на този нов сингъл са адски здрави и имаме нужда от повече такива.

When We Were Young“ е песен, която показва какво се получава и какво се губи, когато остареем“, казват от групата. „Докато светът се разгръща около нас, ние можем да бъдем потиснати от неговата безкрайна сложност. Когато бях на 20, мислех, че всичко е изключено, днес съм почти сигурен, че никога няма да разбера реалността. Губим невинността си с напредването на възрастта, и въпреки че фатализмът и цинизмът могат да се промъкнат, ние също започваме да насочваме фокуса си към благодарността за съществуването и за тези, които обичаме“.

Видеото към “When We Were Young” е режисирано от барабаниста Dan Searle и можете да го гледате по-долу. Architects ще тръгнат на път през май този май за обиколка на Обединеното кралство със Sleep Token и Malevolence.

5/2 Leeds, UK – First District Arena
5/3 Nottingham, UK – Motorpoint Arena
5/5 Cardiff, UK – Motorpoint Arena
5/6 London, UK – Alexandra Palace
5/8 Glasgow, UK – The SSE Hydro