Art Of Anarchy се завърнаха след шест години с нов сингъл „Vilified“. Песента е взета от третия студиен албум на групата, „Let There Be Anarchy“, който ще бъде издаден през февруари 2024 г. чрез Pavement Music.

Режисираният от Dale “Rage” Resteghini музикален видеоклип “Vilified“, който може да се види по-долу, включва носителя на Оскар актьор Cuba Gooding Jr., заедно с “новинарски разкази” от бившия певец на Queensrÿche Geoff Tate.

Към основателите на Art Of Anarchy Jon Votta (китара), Vince Votta (барабани) и китариста Ron “Bumblefoot” Thal (Guns N’ Roses, Sons Of Apollo) в новия състав на групата се присъединяват вокалистът Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Journey, Sons Of Apollo) и басиста Tony Dickinson (Soto, Trans-Siberian Orchestra).

Гледайте новото “Vilified” тук:

Въпреки че фронтменът на Stone Temple Pilots Scott Weiland пя в първия албум на Art Of Anarchy, едноименния албум от 2015 г., той никога не е свирил на живо с групата и се дистанцира от проекта преди смъртта си през декември 2015 г.

През юли 2015 г. Vice Inc., чийто главен изпълнителен директор и главен изпълнителен директор са Jon и Vince Votta, съди Weiland, твърдейки, че той е отказал да помогне за промотирането на дебютния LP на Art Of Anarchy и да участва в музикални видеоклипове, след като се е съгласил да напише и изпълни текстове на 10 песни за диска. Според The Blast, Vice каза, че е платил на Weiland 230 000 долара предварително за работата му.

През март 2017 г. Art Of Anarchy издават втория си албум, “The Madness“, с участието на Scott Stapp като вокалист. По-малко от година по-късно, основателите на Art Of Anarchy съдят Stapp за предполагаемия отказ от турне с групата и участие в промоционални снимки и видео снимки и рекламни събития. Този иск за 1,2 милиона долара беше заведен във Върховния съд на щата Ню Йорк от Vice, който твърди, че е платил на певеца Creed 200 000 долара.