Шест песни от “AOL Sessions” от 2003 г. на Audioslave бяха качени в YouTube канала на групата, предлагайки трогателно напомняне за изключителния талант на покойния фронтмен Chris Cornell.

Записани на 7 декември 2003 г., 11 месеца след издаването на едноименния дебютен албум на квартета през ноември 2002 г., оригиналната сесия включва девет песни, включително кавъри на Nick Lowe “(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding” и “Super Stupid” на Funkadelic. Въпреки че кадрите с кавър версиите липсват сред последните качени песни, включени са алтернативни версии на петте сингъла от албума – “Cochise“, “Like A Stone“, “Show Me How To Live“, “I Am The Highway” и “What You Are” – илюстрират изключителната динамика и мощ на групата.

Когато Rage се разделиха, Brad [Wilk, барабани], Tim [Commerford, бас] и аз все още искахме да свирим заедно и продължихме да слушаме [албума на Soundgarden от 1991 г.] Badmotorfinger“, разказва Morello. „Chris имаше невероятен глас, но съдържаше и мрачната поезия на Едгар Алън По в него, чудехме се какъв е всъщност той, така че решихме да отидем да говорим с него“.

Както си спомня Morello, той се среща първи с Cornell в компанията на легендата на музикалната индустрия и бъдещ продуцент на Audioslave Rick Rubin.

Той не напуска къщата, освен ако не е в Rolls Royce в друг Rolls Royce“, смее се Morello, „но той е в моя ван“. „Chris живееше в Ел Ей на върха на последната и най-самотна планина, беше привечер и слънчевата светлина се спускаше и това имение, в което живееше, беше ужасяващо като ад, портите се отвориха като в семейство Адамс и ние влязохме – и ето го Chris, 6 фута и половина, жилав, с тъмно лице, и той започва бавно да върви към нас, а Rick се уплаши и казва: „Да се ​​махаме оттук!“ Останахме, той беше най-щедрия и най-любящ приятел. И бяхме заедно в групата в продължение на шест години”.

Още през 2018 г. Morello каза, че все още неиздадените песни на Audioslave един ден ще бъдат пуснати. „Няма много“, призна той, „но са страхотни и ще бъдат издадени в един момент“.