Woebegone Obscured ще донесат своето отчаяние на Autumn Souls Of Sofia 2017

Понеделнишки (не)настроени. Щастливи или не съвсем. Ако чувствате, че отново ви наляга сезонна депресия, този път защото пролетта започна неуловимо да се промъква то следващата група съвсем ще ви докаже, че няма нищо хубаво. Нито в понеделниците, нито в пролетта, нито изобщо в идеята да съществуваме там някъде.

Autumn Souls Of Sofia представя на вашето внимание Blackened Funeral Doom Mетълите – Woebegone Obscured. Те идват от страната на Хамлет, Дания. Музиката им пропита с откровена мъка и отчаяние със сигурност ще ви накарат да си зададете въпроса: “Да бъда или не?!”… и то многократно.

Възродили се като феникс от пепелта на соло проекта Rimfrost на Danny Woe (да не се бърка с шведите Rimfrost) Woebegone Obscured се оформят като група при наистина интересни обстоятелства. В момент, когато Danny Woe е бил приет в психиатрична клиника, изпълнен с омраза и отвращение, в депресия и със сиуцидни мисли. Семената на бъдещата тематика на групата са засети и покълват дълбоко в звученето на проекта.

В следващите години Woebegone Obscured се разраства с нови членове и първият албум на групата е Deathstinatio от 2007-ма, преиздаден през 2011 от I, Voidhanger Records Италия, където комбинацията от два красиви ума, на Danny Woe и K Woe дава като краен резултат първия албум.

M Woe се присъединява към групата и участва в създаването на втория албум Marrow of Dreams. Монолитна 80-минутна творба изтъкана от дълбока, личностна болка и обреченост, изтъкани върху ефирна мечтателна основа. Този шедьовър излиза през 2013 г. отново чрез I, Voidhanger Records. Междувременно Q Woe и Andreas Grønkjær също са се присъединили към състава за създаването на Marrow of Dreams и взимат активно участие в композирането на следващите издания на Woebegone Obscured.

Музикално Woebegone Obscured се стреми да комбинира злокобното и тайнственото, изразени чрез бавното им темпо. Епиката с прогресивните влияния в тежката музика, като не се страхува да покаже откровено грозното. Без изобщо да се съобразява с нормите и да показва колебание по отношение на това, което е.

Да слушате Woebegone Obscured е като да плувате в неизвестно и потайно ъгълче на мозъка си с парализирани крайници, но движени от мислите си, пътуващи към разгадаването на нови духовни пластове, песен след песен…

Последните участия на групата са: Mono Goes Metal Festival (DK); Metal Magic Festival (DK); Dark Mental Festival (DK); Kaldet fra Dybet Festival (DK) –
2015, Европейско турне с Ophis (DE) и Marche Funèbre (BE). Както разбрахте, очакваме ги и в България между 25-26 ноември 2017г. като част от фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017 и ще ги видим в състав:

Danny Woe: Vocals, Drums, Keyboard
M Woe: Guitar
Q Woe: Guitar, Backing Vocals
Andreas Tagmose Grønkjær: Fretless Bass, Cello

Ако през отминалата есен пропуснахте магията Esoteric, то през тази не изпускайте WOEBEGONE OBSCURED!

Билети можете да намерите на добре познатото ви място eticketsmall на цена 40 лвеа, както и на официалният ни сайт.
http://autumnsouls.com/