Номинираната за Grammy рок банда Avenged Sevenfold съобщи, че тяхното платинено сертифицирано DVD/CD “Live in the LBC & Diamonds in the Rough” ще бъде издадено дигитално за първи път чрез Warner Records. 

Diamonds In The Rough“, първоначално издаден през 2008 г. като CD – компилация, която включва B-sides, записани по време на създаването на едноименния албум на бандата, ще бъде издаден на 7 февруари, докато Live In The LBC оригинално записан като DVD с изпълнения на живо от концерта на бандата в Long Beach Arena през 2008 г., ще излезе на 6 март. И двете издания са налични за предварителна поръчка. (“Diamonds In The Rough” тук и “Live in the LBC” тук.)

Плочата и дигиталното издание на “Diamonds In The Rough” са разширени с 5 нови трака, включително “Set Me Free“, който бе записан за шестия студиен албум “Hail To The King“, но не беше издаван до момента.  Състоящ се от 16 песни, в него присъстват и други, трудни за откриване тракове, като любимите на феновете “St. James“, “4AM” и “Lost It All“, както и кавъра на песента на Black Sabbath “Paranoid“. “Diamonds In The Rough” ще бъде пуснат и като лимитирано издание на винил.

Съоснователят и изпълнител на Avenged Sevenfold M. Shadows обяснява: „Много е типично за музикантите да напишат 20-30 песни за специфичен албум. През по-голямата част от времето те взимат най-доброто от всичко и приключват, оставят другото. Ние никога не сме правили така. Обикновено не завършваме песен освен ако не осъществява някаква цел. Единственото изключение беше ерата на едноименния ни албум. Експериментирахме с песните си, продуцирахме се и нямаше кой да ни насочва. В крайна сметка неиздадените песни от тези сесии бяха издадени като “Diamonds in the Rough”. Чухме от много фенове желание да слушат албума и искахме да го направим специален. Затова го преработихме и добавихме някои трудни за откриване песни. Дори намерихме неиздаден трак от сесията за “Hail to the King”, на който мислим, че ще се зарадвате”.

Avenged Sevenfold – “Diamonds In The Rough

01. Demons
02. Girl I Know
03. Crossroads
04. Flash Of The Blade (Iron Maiden Cover)
05. Until The End
06. Tension
07. Walk (Pantera Cover)
08. The Fight
09. Dancing Dead
10. Almost Easy (CLA Mix)
11. Afterlife (Alternate version)
12. St. James (Hail To The King bonus track)
13. Set Me Free (unreleased)
14. 4 AM (Welcome To The Family EP b-side)
15. Lost It All (Nightmare bonus track)
16. Paranoid (Black Sabbath cover)

Avenged Sevenfold -“Live In The LBC”:

 1. Critical Acclaim (Live)
 2. Second Heartbeat (Live)
 3. Afterlife (Live)
 4. Beast and the Harlot (Live)
 5. Scream (Live)
 6. Seize the Day (Live)
 7. Walk (Live)
 8. Bat Country (Live)
 9. Almost Easy (Live)
 10. Gunslinger (Live)
 11. Unholy Confessions (Live)
 12. A Little Piece of Heaven (Live)

Avenged Sevenfold станаха едни от най-добрите световни групи, създавайки звучене, което пробива през препятствията на език, дистанция и култура. Те вдигнаха залозите и стандартите на жанра с низ от хитови албуми, включително златно сертифицирания от 2003 г. “Waking The Fallen” пробивния платинен от 2005 г. “City Of Evil“, платинения “Avenged Sevenfold” от 2007 г. и два пъти заелия No. 1 в класацията за албуми на  Billboard Top 200: “Nightmare” от 2010 г. и “Hail To The King” (2013). Те достигнаха диамантени, платинени и златни награди за продажби на албуми в дузина държави, с над един милиард видео гледания, над милиард слушания в Spotify и са едни от най-пусканите по радиото рок групи за над десетилетие, с много №1 сингли. Родом от Huntington Beach, Калифорния, бандата е разпознаваема със зрелищните си изпълнения на живо, с постоянно напълно разпродадени зали и хедлайнери на най-престижните рок фестивали по света, включително Download (Великобритания), Soundwave (Австралия), Hellfest (Франция), Summer Sonic (Япония) и  Graspop (Белгия), събирайки стабилна международна фен база, чиито членове наброяват милиони.