Avenged Sevenfold се завръщат! Гледайте новото им видео към сингъла “Nobody”, взет от току-що обявения им осми албум “Life Is But A Dream”

След всякакви диви закачки, титаните от Хънтингтън Бийч пуснаха епичен нов сингъл “Nobody“, заедно с придружаващ стоп-моушън видеоклип, режисиран от Крис Хоупуел. “Nobody” е взет от предстоящия осми албум на A7X, който, както феновете разбраха, е озаглавен “Life Is But A Dream” и трябва да излезе на 2 юни (поръчайте го предварително тук).

Nobody“ е първото официално музикално издание на групата след албума им от 2016 г., „The Stage“ и доставя близо 6 минути музикално напрежение, груув и динамика. Песента се извива и обръща отвъд конвенционалното писане на песни. Красивото изработено, стоп моушън музикално видео се развива като кратък филм и е зашеметяващо и силно пътешествие, изследващо дихотомията между живота и смъртта, любовта и войната, и следва главния герой през екзистенциална криза. Стоп моушън е ръчно изработено видео с много любов и често отнема 90 минути за сглобяването на само 2 секунди от заснетите кадри.

Преди пускането на песента, групата стартира сложен и мистериозен дигитален лов с пъзели, шифри, изображения и публикации в блогове, всички написани от Chat GPT, DALL-E 2 и AI гласови модификатори. Това, което започна като загадъчна хакерска кампания в социалните мрежи, в крайна сметка доведе феновете до уебсайт, пълен с предизвикателства за изпълнение през последните две седмици, които в крайна сметка доведоха до „отключването“ на сингъла за стриймване днес.

Разтегнатият звук на “Nobody” отразява „Life Is But A Dream…“. Написан и записан в продължение на четири години, „Life Is But A Dream…“ е вдъхновен от писането и философията на Albert Camus. Съответно текстовете се коренят в екзистенциализма и абсурдизма. Винаги на върха на музиката и технологиите, A7X си партнира с Berify, за да включи NFC етикет с бонус съдържание на всички CD, винили, касети и официални мърджандайз продукти, продавани на A7XWorld.com. Освен това обложката и опаковката са от известния художник Wes Lang. Самоуверен и многопластов, новият албум на групата обещава да бъде най-смелият.

Говорейки с Kerrang! през декември 2020 г. фронтменът M. Shadows сподели: „Записът не звучи като The Stage – това е напълно нова посока и не звучи като нищо, което сме правили. Това е всичко, което ще кажа за него: пресилено е и е много еклектично и диво!

Към днешна дата Avenged Sevenfold са продали над 10 милиона албума по целия свят и са спечелили двe последователни номер 1 в класацията Топ 200 Albums на Billboard (“Nightmare” от 2010 г. и “Hail To The King” от 2013 г.), заедно с над милиард гледания на видеоклипове и повече от милиард стриймвания в Spotify, както и множество номер 1 сингли в рок радиото. Групата е известна със своите зрелищни концерти на живо, както и с разпродаване на зали и с това, че са хедлайнери на най-престижните рок фестивали в света. Сега с “Nobody” и „Life Is But A Dream…“, Avenged Sevenfold е предначертано да добавят още една вълнуваща глава към своето наследство.

Avenged Sevenfold ще подкрепи издаването на новия сингъл с два огромни концерта това лято, в Kia Forum на 9 юни и Madison Square Garden на 23 юни. Билетите са в продажба от този петък, 17 март. Наскоро обявените концерти на арена отбелязват първото истинско представяне на Avenged Sevenfold в Ню Йорк от 2007 г. насам и първото им хедлайн шоу в продажба в окръг Лос Анджелис от 2009 г.

Avenged Sevenfold “Life Is But A Dream”

1. Game Over
2. Mattel
3. Nobody
4. We Love You
5. Cosmic
6. Beautiful Morning
7. Easier
8. G
9. (O)rdinary
10. (D)eath
11. Life Is But a Dream…