Днес е премиерата на албума “Eleutheromania” на базирания в Лос Анджелис прог рок квинтет Trope. Бандата, която гостува в София за бутиков концерт миналата година, издава дебютния си албум на 31. 03. и в България. Eleutheromania” съдържа десет трака с убедителни неравноделни мелодии, прог рок полиритми и тежки китарни рифове, комбинирани ефектно с деликатните женски вокали на Diana Studenberg.

Eleutheromania” е албум на контрастите – едновременно буен и мелодичен, а Trope са изградили отчетлив стил, който съчетава прогресив, груув и алтернативен рок и напомня в звученето си на прог емблеми като Tool, Jinjer и Tesseract.

„Любовта към музиката винаги е била като спасителна жилетка за мен в море от несигурност. Мисля, че повечето, ако не и всички хора, имат бурни сценарии на животите си, които им въздействат на различни нива и заради много фактори. И всички хора имат различни инструменти за това как да се справят с тези предизвикателства. Моят инструмент е артистичният израз и ме кара да искам да създам нещо дълготрайно, с което да се гордея”, споделя Даяна.

Trope записват дебютния си албум Eleutheromania“, което в превод означава „маниакален стремеж за свобода“, с Mike Fraser (AC/DC, Metallica), David Bottrill (Peter Gabriel, Tool) и Ted Jensen (Halestorm, Stone Temple Pilots). Преди пандемията, групата взима участие в концерти и турнета в Европа, Канада и САЩ, включително и в Whisky A Go-Go, свирят в The Viper Room, на основната сцена на един от най-големите музикални фестивали в света Summerfest, изнасят концерт и у нас заедно със софийската група Stop The Schizo в края на 2020.

Trope станаха част от класацията Top 40 рок банди с женски вокали на Rock Edition на Heavy Mag в компанията на Lzzy Hale, Lacuna Coil, Garbage, The Runways и други, а актуалният им сингъл “Pareidolia” – влезе в селекцията на официалния Spotify Rock Hard плейлист за миналия месец.

Видеото към сингъла Pareidolia е тук:

Слушай и/или поръчай дебютния албум на TROPE тук: Eleutheromania

Trope са:

Diana Studenberg – вокали 

Moonhead – китари

Joe Ciccia – китари 

Todd Demma – бас китара

Sasha Siegel – барабани