Фронтменът на AC/DC Brian Johnson ще разкаже историята си в своята официална автобиография „Животът на Брайън“ (Заглавието “The Lives of Brian” е намигане към знаменития филм на Monty Python “Life of Brian“). Книгата трябва да излезе на 26 октомври чрез Penguin Michael Joseph в Обединеното кралство и Harper Collins ’Dey Street Books в САЩ.

Мемоарите описват живота и кариерата на Johnson от ранните му дни в Обединеното кралство като син на британски армейски сержант и италианска майка до годините в групата Geordie до страховитата задача да замени покойния Bon Scott в AC/DC. Ще бъдат засегнати и сериозните слухови проблеми, които го принудиха да напусне групата през 2016 г. и да се завърне в легендарната група няколко години по-късно.

Директорът на Penguin Роуланд Уайт заяви: „От израстването в североизтока, син на бивш сержант от британската армия и майка на италианка, до най-голямата рок група в света, The Lives of Brian разказва една от най-добрите истории в музиката със собствения неподражаем глас на Brian. Животът му е влакче в увеселителен парк, през които успехът на музикант твърде често се чувства недостижим. Но дори когато изглежда, че поражението е изтръгнато от челюстите на победата, той никога не се отказва. И краката му остават здраво на земята.”

Той добавя: „Топло, живо, вълнуващо, утвърждаващо живота и често смешно и смешно, The Lives of Brian е златен стандартен рокендрол мемоар от един от най-обичаните ни изпълнители. Brian е единствен по рода си и не бих могъл да не се гордея, че публикуваме неговата книга.”

Самият Johnson каза: „Не бях аз. Не го направих. И никога повече няма да го направя.” И добавя: „Имах дълги нощи и страхотни нощи, лоши дни и много добри дни. Преминах от момче в хора до рокендрол певец, а сега отидох и написах книга за това … The Lives of Brian идва на 26 октомври.”

Книгата на легендарния певец следва албума на AC/DC от 2020 г., “Power Up” който спечели възхитителни отзиви при издаването си и отбеляза завръщането не само на Johnson, но и на барабаниста Phil Rudd и басиста Cliff Williams.

Може да поръчате “”The Lives of Brian” предварително тук.