Babymetal обявиха ново сътрудничество с китариста на Rage Against The Machine Tom Morello, озаглавено „Metali!!“.

Парчето e първата нова песен на преродената група, която сега се състои от Su-Metal, Moametal и Momometal. Според съобщение за пресата, парчето е много динамично и е създадено с идеята за летен фестивал, където всички образуват кръг, за да отпразнуват фестивала.

Говорейки за парчето, Morello сподели: „Аз съм голям фен на Babymetal, група, която е едновременно разтърсваща и постоянно изненадваща с шеметни музикални обрати. Опитвах се да работя с тях от известно време и когато ми изпратиха демото на „Metali!!“, знаех, че мога да разтърся това нещо като луд!“

Слушайте „Metali!!“ тук:

По-рано групата обяви, че ще започне интимно турне във Великобритания този ноември. Те трябва да изнесат две хедлайн шоута в лондонския Roundhouse, за да дадат началото на интимната серия, преди да свирят The Civic в The Halls в Улвърхамптън.

Тези концерти ще бъдат първите, с които новият състав на групата ще се изявява в Обединеното кралство. По-рано тази година Babymetal добавиха Momoko Okazaki (ex- Girls Planet 999) към групата, след напускането на Yuimetal (с истинско име Yui Mizuno) през 2018 г.

Okazaki беше член на трио танцьорки, известни като Avengers, от 2019 г. и прие сценичното име Momometal като част от „прероденото Babymetal“.