7D7D, наскоро сформираната група, състояща се от басиста на Rage Against The Machine Tim Commerford, Mathias Wakrat и Jonny Polonsky, издадe втория си сингъл, озаглавен “Misinformed“.

Групата пусна дебютната си песен “Capitalism” в края на ноември т. г. 7D7D планират да издават музиката си парче по парче.

Израснал в Ървайн, Калифорния, Commerford се научава да свири на бас китара и малко след като навършва 20 вече е в Rage Against The Machine. Commerford свири и в Audioslave (където среща Polonsky) и в Prophets Of Rage. Commerford и Wakrat се сприятеляват бързо, споделяйки страст към планинското колоездене и John Coltrane, но минават много години преди двамата да свирят заедно в една група. През 2015 г. те участват в триото Wakrat.

Commerford и Polonsky започват да пишат музика заедно след разпадането на Audioslave. Polonsky е китарен техник, но тази скромна позиция е заблуждаваща – през 1990-те той е открит от Reeves Gabrels, а Frank Black от Pixies помага с продуцирането на първото му демо. Polonsky подписва договор с лейбъла на Rick Rubin American Recordings. По-късно той се присъединява към Puscifer, свири с редица изпълнители на турнетата им, включително Tom Morello, записва с Kevin Haskins и David J от Bauhaus и свири в последните два албума на Johnny Cash, продуцирани от Rubin.

По-рано този месец Commerford разкри в интервю за SPIN, че наскоро е бил опериран, след като получава диагнозата рак на простатата. Той претърпява операцията два месеца преди лятното турне на Rage Against The Machine, което отбеляза първите концерти на групата от 11 години насам.