Beck сподели нова песен, озаглавена “Thinking About You”. В акустичната балада участват Blake Mills (китара, мандолина), Justin Meldal-Johnsen (бас) и Roger Manning (кийборди). Може да чуете парчето по-долу.

Beck е свирил песента на живо преди, като дебютът й е на концерт в Лос Анджелис през 2021 г.

„Не се отнасяйте с мен като с непознат, другата страна на любовта“, пее той, добавяйки, че е „прекосил седем океана“. В „Thinking About You“ участват Blake Mills (китара, мандолина), Justin Meldal-Johnsen (бас) и Roger Manning (клавишни). Beck е свирил парчето на концерти на живо и преди, включително интимното му изпълнение в Lafayette в Лондон миналия септември.

“Thinking About You” излиза след като миналата година Beck пусна кавър на песента на Neil Young “Old Man“.

Последният издаден албум на музиканта – “Hyperspace“, излезе през февруари 2019 г. Оттогава досега Beck си сътрудничи с Gorillaz за песента им “The Valley of the Pagans” (2020), като участва и в парчето “Possession Island” от предстоящия албум на анимационната банда “Cracker Island“.

На 8 февруари Beck се включи в звезден трибют на Beach Boys, където изпълни кавъри на “Sloop John B” и “Good Vibrations” заедно с My Morning Jacket. През лятото Beck ще е на турне в Северна Америка с Phoenix, което ще стартира на 1 август в Сиатъл.