Не се надявайте това лято да има големи фестивали. Поредицата от отложени фестивали продължава – след Glastonbury, Hellfest, Graspop, Download UK, Rock am Ring / Rock In Park, Nova Rock – днес пада и Rock Werchter…

Rock Werchter няма да се състои това лято. Четиридневният музикален фестивал ще се върне с пълна сила през 2022 г., от 30 юни до 3 юли.

Това не е решение, което взехме с лека ръка и през последните месеци разговаряхме с правителства, експерти и колеги за това как биха могли да се проведат фестивали. С голямата инерция за разпространение на ваксини, ние се надявахме, че това може да е възможно, но стигнахме до неохотното заключение, че предвид настоящите ограничения ние просто не можем да се подготвим за фестивала през 2021 г. по нормалния начин. Искаме всеки фен и изпълнител да се наслади на фестивала в пълна степен и с настоящата ситуация не бихме могли да постигнем това за вас.

Макар да знаем, че това е правилното решение, знаем също, че това решение засяга мнозина: нашите служители, техническия екип, доставчиците, артистите и обкръжението им, всички местни асоциации и техните доброволци, и разбира се феновете. Нашият сектор е блокиран вече цяла година. В края на тунела има светлина, но тъмните времена не са приключили, дори и при внимателното рестартиране, което да се случи скоро. Процъфтяващата преди време музикална индустрия се нуждае от държавна подкрепа. Белгийските фестивали са международно известни.

Имаме специална благодарност към вас, нашите фенове и приятели на фестивала: You Rock Werchter. Всеки път. Отново и отново. Постоянно се надявахте през тъмните дни, проявявахте разбиране за несигурната ситуация и оказвахте подкрепа един на друг и на нас. Не можем да ви благодарим достатъчно. Очакваме с нетърпение да правим заедно страхотни спомени отново в бъдеще.

Rock Werchter ще се завърне догодина, в разгара си и дори много по-добър от това. Ще се появят някои от планираните актове за Rock Werchter 2021. Нови имена ще бъдат добавени и към лайнъпа за 2022. Съставът и практическата информация ще бъдат разкрити по-късно. Но можете да си запишете тези дати сега. Продажбите на билети за Rock Werchter 2022 ще бъдат възобновени по-късно тази година.

Ние вярваме в по-добри времена напред. Лято, музика на живо и Werchter добавят магически възможности. Ние сме нетърпеливи да върнем музиката във Фестивалния парк това лято по какъвто и да е начин и в момента разработваме какво ще бъде възможно с предвидените ограничения.

Внимавайте, пазете се в безопасност. Всичко е ще е наред.”