Както знаете (и както любимият ви RockTheNight първи съобщи), Imagine Dragons ще свирят за първи път в София на 30 юли 2023 г. в рамките на световното си турне.

Билетите за концерта са продажба от 12:00 днес, 4 май 2023. Може да поръчате своя билет в EpayGo или Bilet.bg, цените варират от 70 до 250 лв.

Главните герои на стадионния инди рок от последното десетилетие Imagine Dragons ще свирят за първи път в София. Шоуто ще се състои на 30 юли на Националния стадион “Васил Левски” и ще бъде първият концерт от дългоочакваното им световно турне.

Imagine Dragons продължават да променят рок музиката през 21 век. С пълни стадиони, разтърсващи химни, счупени рекорди на всяка крачка, квартетът от Лас Вегас, носител на диамантена награда ГРАМИ, заема с право своето място като една от най-големите рок групи в света. Общо продадените над 66 милиона албума, 55 милиона дигитални песни и 110 милиарда стрийма, открояват американците като „единствената група в историята, спечелила четири RIAA Diamond сингъла“, а именно „Radioactive“ (14x-платинен), „Believer“ (10x-платинен), “Demons” (10x-платинен) и “Thunder” (10x-платинен). Откакто се появиха през 2009 г., те отбелязаха пет последователни дебюта в Топ 10 на Billboard Top 200 с “Night Visions” [2012] (7x-платинен), “Smoke + Mirrors” [2015] (платинен) “Evolve” [2017] (тройно платинен), “Origins” [2018] (платина) и “Mercury – Act 1” [2021].

С издаването на “Mercury – Act 2” тази година те завършиха първия си двоен албум, продуциран от легендарния Rick Rubin. Доминиращи радиоефира, те остават „една от само четирите групи, които някога са постигали едновременно топ 5 сингъла в алтернативното радио, и единствената група, която успява да повтори това постижение“. Те са си сътрудничили с всички – от Кендрик Ламар, Лил Уейн и Уиз Халифа до Авичи и филмовия композитор Ханс Цимер.

Imagine Dragons остават една от комерсиално най-успешните рок групи. Те създават три от най-добрите рок песни на десетилетието според Billboard: “Believer“, “Thunder” и “Radioactive“. Разбира се, всички те ще бъдат изпълнени заедно с нов материал по време на българското шоу, заедно с многохилядна публика в София.

Милиарди хора по света обичат групата заради нейните истински, разтърсващи изпълнения, заредени с невероятна енергия. Шоуто на 30 юли на Националния стадион „Васил Левски“ е шансът за всеки, който следва най-важния културен дневен ред, да преживее и провери сам дали групата с основание е наричана една от най-добрите лайв банди в наши дни.

Билетите влизат в продажба от 4 май 2023 г. в epaygo.bg и bilet.bg.

Привет, приятели!

Изключително се радваме на интереса към концерта на Imagine Dragons, както вие, така и ние вече нямаме търпение да дойде заветният 30 юли!

Само в рамките на 6 дни половината от билетите вече са изкупени, което говори за наистина голям ентусиазъм. Препоръчваме Ви изобщо да не отлагате закупуването им и да се снабдите своевременно!

Сега към СЕРИОЗНАТА част. Получихме доста въпроси свързани с достъпа на непълнолетни и малолетни на концерта, като се опитахме да отговорим на всеки от тях. Не се тревожете да ни потърсите, ако имате въпрос, на който долният текст не дава отговор.

Всички посетители на събитието трябва да са навършили 6 години, като изключение от това правило са само деца под 6 години, които са придружени от своите родители, а не придружители или роднини по права линия. Те ще бъдат допускани само в секторите за стоящи и ложите.

Деца под 16 години трябва да бъдат придружени от отговорен възрастен.

Деца под 12 години не се допускат в зоните за правостоящи (радиоактивна зона и стандартен вход).

Всеки посетител (независимо от възрастта) трябва да има отделен билет и да го представи при влизане на събитието.

Удостоверяването на възрастта на непълнолетните (14 до 18г.) се извърша посредством представяне на лична карта.

Удостоверяването на възрастта на малолетните (0г. до 14г.) се извършва посредством копие на акт за раждане(не е нужен дубликат, а копие на оригинала).

Удостоверяването на придружител (лице навършило 18г., което носи отговорност за непълнолетен и/или малолетен) се извършва посредством лична карта и вписани данни на придружителя и придружаваното лице в заверено от нотариус пълномощно.

Родители на деца между 14 и 18г. могат да удостоверят връзката с децата си посредством декларация за придружител, в която са вписани данните на родителя и детето му.

Напомняме, че декларирането на неверни обстоятелства е престъпление спрямо нормите на Наказателния кодекс.

Декларация за придружител: https://securitysks.com/?page_id=734

Поздрави от екипа на Honeycomb Live Bulgaria