След триумфалния “A Signal In The Noise“, издаден в края на 2021 г., Priest, синтуейв групата с участието на бивши членове на спечелилaтa Grammy шведска рок група Ghost, току-що пусна следващ сингъл, “Techno Girl“.

Парчето заменя изкривените китари със студени синтезатори и пулсиращи барабани, за да създаде запомняща се мелодична ода на женската злоба.

За да популяризира песента, групата реши да създаде най-голямото си и най-сложно музикално видео до момента, като си сътрудничи с известния режисьор и оператор Vicente Cordero (Industrialism Films), който е работил по видеоклипове на Cradle Of Filth, Skold, 3Teeth, Queensrÿche и други. Cordero насища екрана с неонови цветове и ретро графики, за да оживи главния герой на песента. Видеото показва кинематографичното качество на звука на Priest, който вече е използван от големите холивудски продуценти в предстоящия филм на Мел Гибсън „Hot Seat“.

Priest ще предприемат европейско турне със специални гости Sjöblom и Craven в края на март.

Родено от същия леден скандинавския мрак, който роди Ghost, Priest се състои от трио музиканти – вокалистът Mercury, който беше известен като Water, когато свиреше на бас за Ghost, клавирист Salt, известен преди като Air, и програмистът / клавирист Sulphur – който през 2017 г. и започна да издава своя собствена уникална електронна музика, която въпреки, че няма много звукова прилика с бившата им група, все още споделя същото творческо ДНК. Но докато Ghost са заимствали театралността си от олдскул хоръра и рока от 80-те, Priest е потънал в киберпънк и индустриъл музиката.