Един от основателите на Black Star Riders, китаристът Damon Johnson ще напусне групата в края на годината за да се концентрира над своята соло кариера. На негово място от 1-ви януари 2019-та застъва Christian Martucci (Stone Sour).

Johnson казва: “Три отлични албума за шест години с групата – това е едно от най-големите постижения в моята кариера! Беше страхотно!“.

“Семейството ми и аз решихме, че трябва да се фокусирам върху своята соло кариера. Много се вълнувам, че ще си бъда повече време вкъщи и ще свиря и композирам повече в Нашвил. Въпреки, че се оттеглям от Black Star Riders, аз ще продължа да работя с  Ricky (Warwick, фронтменът на BSR) в Warwick Johnson, както и в бъдещите проекти на Thin Lizzy.”

Scott Gorham, китаристът на SBR добавя: “Само искам да благодаря на Damon, че беше част от групата и да му пожелая всичко най-добро. Ние с Black Star Riders продължаваме напред! Damon Johnson е мой брат и аз го обичам. През последните шест години всичко беше страхотно – да записваме и да свирим на живо, да вдъхнем живот на Black Star Riders. Аз уважавам решението му, той винаги ще бъде част от семейството и ще ми липсва.

След прослушванията, провели се през миналия месец в Лос Анжелис, Christian Martucci (Stone Sour) бе избран за вакантната позиция.

Warwick за Martucci: “Christian е истинска природна стихия, той е адски талантлив китарист и чудесен човек, раздвам се, че ще бъде част от семейството на Black Star Riders. Нямам търпение да запишем с него новия албум и да тръгнем на турне. Най-добрият начин да предскажеш бъдещето е да го създадеш. Най-доброто предстои!”

Black Star Riders ще свирят за пръв път в Южна Америка през ноември, заедно с Judas Priest и (Alice In Chains на някои от датите). Обиколката включва Чили, Аржентина и Бразилия. Заместник на Damon за тези концерти ще бъде Luke Morley (Thunder). Последните концерти на Damon Johnson с BSR ще бъдат във Великобритания в края на годината. В началото на 2019-та са предвидили да започнат записите на албум №4 за Nuclear Blast Entertainment.