earMUSIC, глобалният независим лейбъл за рок и съвременна музика, обяви че вече имат подписан договор с Blackmore’s Night.

Групата е основана през 1997 г. от легендарния хард рок китарист Ritchie Blackmore и Candice Night, за да покажат любовта си към традиционната средновековна и фолк-рок музика. Blackmore оформя хард рок сцената в продължение на десетилетия като един от най-влиятелните китаристи за всички времена, първо с Deep Purple, а по-късно с Rainbow.

Nature’s Light“, единадесетият студиен албум на Blackmore’s Night, ще бъде издаден през пролетта на 2021 г., последван от преиздаване на целия каталог на групата по-късно през годината.

Nature’s Light” е искрено признание за любов към фолклорната музика от епохата на Ренесанса, дълбоко вдъхновено от митове и легенди от времена, отдавна отминали и движени от огнените отношения между двамата женени текстописци.

За да преодолеят времето, докато чакат „Nature’s Light“ да бъде издаден, Blackmore’s Night решават да запишат ново EP с коледна тематика и да дадат на феновете си нещо специално, с което да отпразнуват празничните дни. “Here We Come A-Caroling” включва четири празнични парчета и ще бъде наличен на 4 декември 2020 г. на 10-инчов полупрозрачен зелен винил в ограничен тираж, както и на дигипак и в дигитален формат.

“Here We Come A-Caroling”:

01. Here We Come A-Caroling (Vinyl Side A)
02. It Came Upon A Midnight Clear (Vinyl Side A)
03. O Little Town Of Bethlehem (Vinyl Side B)
04. Silent Night (Vinyl Side B)