За четвърта поредна година Добромир Василев (aудио инженер и единствен член на проекта Rêve) организира кавър в памет на група Goodbye to Gravity и феновете, които загубиха живота си в трагедията в клуб ‘Colectiv’.

Тази година кавъра е на песента ‘Horizons’, която е от първия албум на GTG, излязъл през 2013г. “Всяка година се пробвам да включа колкото може повече музиканти в проекта, за да може да споделим невероятната музика, която Goodbye to Gravity ни оставиха и да накараме повече хора да научат и за нея, и за самата трагедия, като се надявам това да предотврати втора трагедия като тази в ‘Colectiv’“.

В предишни години към проекта са се включвали музиканти/инженери от цял свят, но тази година реших, че ще е добра идея да променя състава и да направя кавъра само със сънародници. Е, с изключение на нашия страхотен монтажист, Анди Думитреску и цветовия редактор Елиза Пиржол, които очевидно са румънци хаха.

Тазгодишният състав, участващ в направата на кавъра се състои от Калин Велчев (This Burning Day) с екстремни вокали, Александър Александров (Hecktic) на соло китара, Боян Парушев на ритъм/лийд китара, Добромир Василев (Rêve) на чисти вокали и ритъм/лийд китара, Теодор Чирпанлиев (Will of The Awakened; Cool Den) на барабани, Иван Николов (From the Ashes) на бас, Мартин Димов (Karabulgar) прави смесването, Емилиян Арнаудов (EXA Audio) прави мастерирането, Елиза Пиржол е по цветовите корекции и Анди Думитреску (Videosama Romania) монтира видеото.

Кавърът идва на петата годишнина от трагедията в клуб ‘Colectiv’ в Букурещ, при която бе отнет живота на 64 души (всички членове на групата, с изключение на фронтмена Андрей Галут) и 146 души бяха ранени. Можете да гледате тазгодишния кавър на ‘Horizons’, както и кавърите от предишни години тук: