Сингълът излиза ден преди бандата да дебютира на живо на Rebel Rebel

Днес, 16 юли, е премиерата на четвъртия сингъл и видеоклип и фокусирана поредна стъпка към предстоящия дебютен албум на Ali. “Bliss + Blasphemy” излиза в официалния YouTube канал на групата. Песента е изумително меломанско пътешествие от първата до последната енергична нота, а внушението в текста ѝ действително хвърля слушателя от пълното щастие до възможната лудост.

Bliss + Blasphemy е песен за въображаемите сценарии, които всеки от нас създава несъзнателно във връзките си и за все по-деликатния в днешно време баланс в любовта, който зависи от личните демони на всеки“,  споделя Али Абдала, който е автор на музиката и текста на песента.

Режисьор на атмосферичното видео на “Bliss + Blasphemy“, снимано в Ten-Dots Studio, е Петко Спасов, оператор – Антон Огнянов – и двамата с огромен опит от Push Pull Production и с изключителен поглед към детайла. Зорките фенове на ALI знаят, че Bliss + Blasphemy излезе с лайв видео преди месеци, но стилният и хипнотизиращ видеоклип дава съвършено нов живот на песента.

Този уикенд, стартиралата като офис банда, ALI свири на първия си официален пълнокръвен лайв като част от алтернативното събитие на лятото Rebel Rebel. Концертите под шапката на Projector Plus събират на една сцена осем актуални групи от новата независима инди музикална вълна в България. На 17 и 18 юли на сцената в Маймунарника освен ALI, ще се качат и Me and My Devil, No More Many More, Jin Monic, Stop The Schizo, Lek City Case, NIB: Now in Bulgaria и американците Tropе. На 23 юли Ali акостират и на морския бряг за концерт в клуб Menthol – Варна.

Ali са:

Али Абдала, вокали и китара

Емил Доков, беквокали

Калоян Димитров, бас китара

Петар Шварц, китара

Антони Иванов, китара

Орлин Станчев, барабани

Борис Ганчев, клавишни

***

http://alitheband.com Spotify, Bandcamp, Facebook, Instagram, Soundcloud, Youtube

Photo credits: Катя Матеева / http://disquisitive.me