Къде беше последното ви участие и липсва ли ви живия контакт с публиката?

Последното ни участие беше в Галисия, Испания на фестивала Resurrection с около 60 000 души. Беше страхотно да бъдем в града, на плажа, да ядем от вкусната им храна и да се разхождаме с местните хора. Беше шоу което ще запомним. Свързахме се с нашите испански корени и прародители.

Имате ли ритуали, които правите преди концерти?

Marc Rizzo: Да, пием много кафе, след това много енергийни напитки, след това пак кафе и след това пак енергийни напитки.
Lazaro Pina: Един час преди да се качим на сцената аз започвам да се разгрявам, да се разтягам и така влизам в моя си свят.
Marcos Leal: Аз по принцип загрявам вокалите си, друг път убиваме птици, жертваме кози……такива неща

Можете ли да ми дадете пример за една песен, която казва най-много за вас като банда?

Lazaro Pina: Новата ни песен Mascara. Тя дефинира всичко, което имаме в тази група. Всичката агресия, гняв. Всички неща, които обичах в началото в тази група исках да ги пренеса отново тук с тези хора. Феновете винаги обичат старите песни, обаче трябва да имаме и нови, за да променяме музиката си. Особено след като Marc Rizzo се върна при нас показахме на хората, че можем да пишем още по-добра музика. Той преди беше страхотен, но вече е в изцяло нова категория. Чест е че отново свири при нас.

Кога решихте да станете музиканти?

Marc Rizzo: Започнах да свиря на китара на 8 и от тогава това е нещото, което искам да правя.
Marcos Leal: Аз пея от както бях на 12, а сега съм на 34 и всичко това е като една сбъдната мечта за мен.
Lazaro Pina: На мен брат ми ми показа метъл музиката още когато бях малък, групи като Black Sabbath, Venom, Kiss. Когато си говорихме все едно се присъединявахме към наша си религия, в началото ме беше малко страх, но след това открих че всичко това е много красиво.

Как пишете пените си? Кое идва първо, текста или мелодията?

Всеки път е различно. Нямаме  формула за това как пишем музиката си. Всичко започва просто от една идея или мисъл. Така става магията и се появява новия ни сингъл. Понякога започва от барабаните, друг път от един риф, понякога от текста или мелодията, понякога от съобщението което диктува цялата мелодия и атмосферата. Това е нашия процес на писане, особено като имаш банда с много хора в нея.
Lazaro Pina: Аз пиша музика от много време. Затова ние сме и толкова отворени към всичко което пишем и към мотивациите ни. Нямаме никакъв стандарт. Всеки иска да  остави нещо свое в саунда ни.

С кои групи ви е харесало най-много да свирите на една сцена?

Е, днес особено много ще ни хареса да свирим със Five Finger Death Punch. Много се вълнуваме. Свирихме с Kiss. Това беше едно много вълнуващо преживяване. Свирили сме с Metallica, което също беше голяма чест за нас.

Можете ли да кажете кои са вашите вдъхновители и герои?

Steve Perry, Paul Stanley, Nikki Sixx, Michael Jackson, Prince, Van Halen, Jimi Hendrix

Какво мислите за сегашната рок сцена в Европа? Има ли групи, които харесвате?

Огромна е. Много по- популярна е от сцената в Америка. Хората много повече я подкрепят. Ако някоя група те докосне силно ти никога не спираш да я харесваш. В Америка те слушат известно време, след години те преоткриват, а ти вече дори не си толкова известен.

Какво обичате да правите докато пишете песни? Да давате на феновете това което те искат или да пишете песните във вашият стил?

И по двата начина. Ние се надяваме всяка една песен да се хареса на публиката и затова винаги искаме да им даваме това, което искат.

Понякога случвало ли ви се е да се цензурирате, за да сте политически коректни?

Lazaro Pina: Да, абсолютно. Понякога просто трябва да го правиш, за да не обидиш хората или да не останат с грешно впечатление от думите ти. Трябва да се научиш как да се изразяваш и да имаш респект към хората. Важно е да разбираме гледната точка и на другите.

Ако сте осъдени на смърт и имате право да изслушате само още една песен, коя би била тя?

Lazaro Pina: Prince – Purple Rain.  Аз съм свързан с тази песен на много високо ниво и за жалост открих това чак след смъртта на Prince.
Marcos Leal:  За мен това ще е песента на Selena Centinela- Si una ves. Наскоро правихме кавър на тази песен, а и тя е от моя град.

Въпросите зададе: Радостина Желязова