Шведската група Blues Pills презаписа класиката “Wild Horses” на The Rolling Stones и пусна видео с изпълнението на живо.

За версията на живо на Wild Horses” групата се среща в дървена колиба насред шведските гори, за да запише придружаващото видео. И това още веднъж доказва защо определено трябва да изживеете Blues Pills на концерт. „Свиренето на живо винаги е било основна част от групата, с това живеем. Искахме да запазим видеото просто: в уютна стая, за да заснемем едно по-интимно изпълнение.

Blues Pills са успешна история от самото начало. Рок квартетът е основан в края на 2011 г. от фронтдамата Elin Larson и автора на песни Zack Anderson.

Групата, която е известна с харизматичните си изпълнения на живо, бързо си проправи път от мръсни, препълнени барове директно до сцените на най-големите европейски фестивали: Download, Rock Am Ring, Rock Werchter, Wacken Open Air, Roskilde или Montreux Jazz Festival, за да назовем само няколко.

Прочувственият и мощен глас на Elin често се сравнява с този на Janis Joplin, Lady Gaga, Amy Winehouse и Adele. Под слоевете на тежък, психеделичен блус рок, ядрото на групата се разкрива отново и отново: неспокойното търсене на промяна, както тази на човешката психика, така и музикалните влияния, на които са се посветили – от соул до гаражния рок от 60-те години и разбира се дяволски блус.

По време първия корона локдаун, Blues Pills преминаха през един вид прераждане, което доведе до самостоятелно продуцирания и записан албум “Holy Moly!“. Миксиран е от носителя на Grammy Andrew Scheps (работил с Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Adele, Black Sabbath, Rival Sons, Hozier и други).

През следващата година Blues Pills ще свирят отново на някои от най-големите европейски фестивали:

15.04.22 NL- Schijndel, Paaspop
17.06.22 Neuhausen ob Eck, Southside Festival
18.06.22 BE-Dessel, Graspop Metal Meeting
19.06.22 Scheeßel, Hurricane Festival
07.07.22 CZ-Vizovice, Masters Of Rock