„Норман е като един бял Фреди Кинг“Би Би Кинг

През последните години те си спечелиха репутацията на една от водещите британски блус групи”Джак Брус

Норман Бийкър е готов с избора си: той прегръща поезията на белия блус, а от черния – откровението и сърдечния пулс“Ивайло Кицов

Безспорното блус-събитие на февруари 2018 за София ще се състои във втория петък на месеца, 9 февруари, в „София Лайв Клуб“ с отваряне на вратите в 21:00ч. и начален час точно 21:30ч. Организатор на събитието е радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, който тази година чества 10 години от създаването си.

Квартетът на Норман Бийкър от Манчестър е сред най-знаменитите британски блус формации от последните 4 десетилетия. Всеки от музикантите в нея има биография до Луната, а за фронтмена, китарист и създател на Norman Beaker Band самият Би Би Кинг казва: „Норман е като един бял Фреди Кинг“

С групата си и сам Норман Бийкър е свирил заедно с музиканти като Бъди Гай, Джими Роджърс, Чък Бери, Алкесис Корнър, Ерик Бърдън (да изброяваме ли нататък?), а последните по-големи европейски турнета на квартета са заедно с Крис Фарлоу и Ван Морисън, а най-дългогодишното сътрудничество на китариста е с Джак Брус – от 70-те години, та чак до смъртта на легендарния басист на „Крийм“ през 2014г. Освен че е автор на музиката и текста на огромен брой оригинални авторски песни, Норман Бийкър е и оригинален интерпретатор на класиката в жанра – от Born Under The Bad Sign до Five Long Years и отвъд.

През януари миналата година Бийкър беше и официално обявен за „Легендарен блус артист на Англия в The Blues Hall of Fame.

Билети вече има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна. До края на седмицата са по 15 лв, от 5 до 9 февруари – по 17 лв, а на входа в деня на концерта ще са по 20 лв.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/299327933907663