Според сп. Variety следващият студиен албум на Bon Jovi ще бъде озаглавен „Bon Jovi: 2020“. Jon Bon Jovi разкрва заглавието на наследника на „This House Is Not For Sale“ от 2016-та на борда на круиза „Runaway To Paradise“.

“Това е година на избори, така че защо не?” – казва Джон. “Не би могло да стане по-лошо”. Той добавя: “This House Is Not For Sale” се занимава с лични въпроси, а сега и този албум е зад нас. Сега имам ясна визия с какво трябва да продължим”.

Джон казва, че албумът ще включва повече „социално осъзнати“ теми, включително песни за ветерани с посттравматично стресово разстройство и последните стрелби в Охайо и Тексас”. Много съм доволен от него”, казва той. “Това е много различен запис.”

Предполага се, че “Bon Jovi: 2020” е записан по-рано тази година в звукозаписните студия на Ocean Way Nashville в Нашвил. Китаристът / продуцент John Shanks по-рано каза, че е писал нов материал с Джон.

Джон каза на руския ТАСС през март, че работи върху 23 нови идеи за песни. “Това е просто колекция от песни, но съм много доволен от това, което имамe”.