Легендарните рок музиканти от Bon Jovi представят своя дългоочакван нов албум – “This House Is Not For Sale”, чиято премиера в световен мащаб е днес.

У нас албумът излиза от Анимато Мюзик/ Universal Music с медийната подкрепа на Радио 1 Рок и е наличен за поръчки в стандартна и делукс версия в онлайн магазин MusicMall.bg.

“This House Is Not For Sale” е 14-ият студиен проект в дискографията на бандата и вторият албум след напускането на китариста Ричи Самбора, който беше заместен от Фил Х. Новият проект промотира и басиста Хю Макдоналд като официален член на Bon Jovi, независимо, че музикантът свири с групата от 1994г.

Обединяващата идея на песните в албума е идеята за цялост, трайно наследство и силната връзка между музикантите, а обложката представлява изумително черно-бяло изображение на голяма историческа къща с дълбоки корени – дело на художника Jerry Uelsmann. Фронтменът на групата Jon Bon Jovi вижда снимката преди години и внушителната постройка го вдъхновява. “Тази снимка разказва цялата ни история …”, с вълнение споделя изпълнителят. Черно-бялото изображение не спира да го преследва докато работи над заглавното парче от албума – “This House Is Not For Sale”.

Голяма част от парчетата бандата записва в студито в Ню Йорк, където са направени и записите по дебютния албум от 1983 г. – “Avatar”. През последните години музикантите се сближават още повече в резултат на събития, които преживяват заедно и споделят, че с този албум имат какво да кажат, а не просто да се докажат.

Всички 12 парчета в “This House Is Not For Sale” документират 3 много бурни за Jon Bon Jovi години, в които той се намира на кръстопът. “Хората не са свикнали да ме виждат уязвим. За тях аз съм разказвач и герой, човек, който пее химни за величие”, разказва фронтменът.

Вторият сингъл от албума “Knockout” е завръщане на Jon към истинското му аз. Това е песен за борбата за надежда.

“Labor Of Love” е заглавието на третия сингъл от албума и е сближаване на музикантите с техните фенове. Запис на живо, зашеметяваща линия на китарата и ниският тембър на Jon създават усещане за интимност. Парчето е препратка и към личните отношения на изпълнителя, устояли на изпитанията на няколко десетилетия.

Песните в албума:

Bon Jovi

 1. This House Is Not For Sale
 2. Living With The Ghost
 3. Knockout
 4. Labor Of Love
 5. Born Again Tomorrow
 6. Roller ­Coaster
 7. New Year’s Day
 8. The Devil’s In The Temple
 9. Scars On This Guitar
 10. God Bless This Mess
 11. Reunion
 12. Come On Up To Our House
 13. Real Love
 14. All Hail The King
 15. We Don’t Run.
 16. I Will Drive You Home.
 17. Goodnight New York