Фестивалът „Шумен Рок“ е осъществената мечта на група рок-ентусиасти и музиканти.

В края на миналата година те се обединиха в Сдружение „Рок общество“, като си поставиха множество амбициозни задачи, включително организацията на мащабен фестивал. Фестивалът трябва да представи лицето на българския рок и поставя ударението върху авторската музика. Партньор на „Рок общество“ в реализацията на идеята е Община Шумен, която е включила събитието в своя културен календар.

Концертите във всеки фестивален ден ще бъдат с продължителност над 6 часа, като на сцената ще се качат 17 банди. Това превръща „Шумен Рок“ в най-мащабния у нас фестивал за българска рок-продукция. Участие ще вземат и чуждестранни групи, което го превръща в международен.

Организаторите си поставят за цел да превърнат събитието в Рок празник, като предвиждат забавления за феновете от всички възрасти. Освен това сме убедени, че подобно мащабно събитие ще даде тласък на местния дребен и среден бизнес. Идеята и желанието на „Рок общество“ и Община Шумен са да се популяризира историческото и културното наследство на региона. Организаторите правят всичко възможно фестивалът да бъде достъпен за всеки почитател на музиката, като независимо от големите разходи, предлагат изключително ниски цени на билетите за двата фестивални дни.

Сдружението „Рок общество“ е с идеална цел и не преследва печалби от мърчъндайз и продажби на билети. В началото на изложението отбелязахме, че „Шумен Рок“ е сбъдване на мечта. Мечтата ни е фестивалът да се превърне в традиция, като с всяка следваща година неговото качество се повишава. Мечтаем за събитие с европейски параметри, което удовлетворява и най-високите изисквания. Фестивалът се провежда на Шуменското плато, което пък е едно магическо и изключително привлекателно място, както за шуменци, така и за гостите на града.

През 2018-та година „Шумен Рок“ ще се проведе на 15 и 16 юни.

Групите които ще вземат участие са :

Епизод
Claymore
The Lefties
Odd Crew
Bandx – Сърбия
Boomerang
Ер Голям
Ignore The Hate
Bucovina – Румъния
Sevi
Forgot The Ten
M.A.C.K.S – Румъния
I.R.B. 69
Arsenic
Спри Ма
Blues Traffic

Хедлайнерът, който ще свири на 16-ти юни е световноизвестната немската рок група

Bonfire

Атмосфера:
За добрата атмосфера ще се погрижат около 60 човека, които ще съблюдават за вътрешния ред на събитието и палатковия лагер. Част от тях ще са ангажирани, с контролирания достъп в оградения за провеждането участък.
Охранителна фирма ще отговаря за периметъра около сцената, бекстейджа и VIP зоната.

Строеж на мероприятието:

1-ви ден:
* Саундчек
Начало: 18.00 часа
* Девет сета на различни рок изпълнители

2-ри ден:
Начало от ранен преди обед:
* Забавни игри за малки и големи, възможност за посещение на атракционите
* Саундчек
* 18.00 часа: Начало на хедлайнерската част на събитието – осем сета на известните рок групи

С оглед на това, че има повече от 2 месеца до датите на събитието, програмата може да претърпи промени. При промяна, формата и продължителността на програмата ще се запазят.

Билети: ticketpro.bg