След лична покана от президента на Украйна Вoлoдимир Зеленски, Bono и the Edge от U2 посетиха Киев в неделя, за да изнесат акустичен концерт в една от станциите на метрото в града, превърнати в бомбоубежища.

Хора на Украйна, вие не се борите само за вашата собствена свобода, вие се борите за всички нас, които обичаме свободата“, каза Боно пред публиката. „Молим се скоро да се насладите на малко от този мир.“

Сетът включваше изпълнения на хитове на U2 като „With or Without You“, „Desire“, „Angel of Harlem“, „Vertigo“ и изпълнение на „Stand By Me“ на Ben E. King, в текста на което замениха „Me“ с „Украйна“.

По време на интимния концерт към дуото на импровизираната сцена се присъединиха украински музиканти, привлечени към военна служба поради нахлуването на Русия; певецът Тарас Тополя от украинската група Antitila беше сред пеещите заедно с Боно.

Президентът Зеленскини покани да свирим в Киев като демонстрация на солидарност с украинския народ и това сме дошли да направим“, написаха в Туитър Bono и the Edge в неделя.