Завърши турнето на U2 “Innocence + Experience”. На финала на последния концерт в Берлин късно снощи Bono изненада всички с думите “Сега се оттегляме”. Дали това означава, че U2 се разделят? Едва ли…

По-рано тази есен в Берлин U2 прекратиха преждевременно свой концерт, а Bono страдаше от “пълна загуба на глас”. Впоследствие той беше прегледан от лекар и групата насрочи нова дата за този концерт.

“От доста време сме на път”, каза Bono, “а последните четири години бяха много специални за нас”. Учудване предизвика последната реплика: “Сега се оттегляме”. Това може да бъде интерпретирано по много начини, но феновете веднага се паникьосаха – дали любимата банда се разпада?

В интервю за The Times през октомври, Bono призна, че турнето “Innocence + Experience” е “особено взискателно”. Той добави: “Не мога да направя толкова, колкото преди. На предишните турнета можех да се срещна със стотици депутати между концертите, а сега знам, че не мога да направя това”.

На въпроса дали на хоризонта се задава друго турне, Боно не беше сигурен. “Не знам. Не приемам нищо за даденост “.

Фен акаунтът @U2gigs направи всичко възможно, за да успокои всички с увереност, че групата ще се завърне. Те обаче “признават, че това е първият път, когато масовата паника поне изглежда правдоподобна”. Добавят, че вероятно групата ще направи нещо, за да отпразнува предстоящите годишнини на “Boy” от 1980 г. и “Achtung Baby” от 1991 г.