Започнала е работата по нов документален филм, който ще разказва за живота на покойния вокал на Soundgarden / Audioslave, Chris Cornell.

Брад Пит, който беше близък с певеца,  ще е един от продуцентите на филма, а режисьор ще е партньорът на Пит в  продуцентската компания Film 45 – Питър Берг. Берг е познат с  филмите  „Lone Survivor” и „Deepwater Horizon”. Другият продуцент ще е съпругата на покойния вокалист, Вики Корнел.

Миналият месец живота и музиката на Cornell бяха отбелязани на специален концерт в негова памет с името I Am the Highway в Лос Анджелис. В него се включиха Foo Fighters, Metallica, Майли Сайръс, членове на групи, на които Корнел беше фронтмен – Soundgarden, Audioslave и Temple of the Dog.

Cornell се самоуби часове след концерт на Soundgarden в Детройт през май 2017 г. Според доклада, изготвен след това, смъртта му не е настъпила вследствие на упойващи вещества, но според съпругата му Вики вина имат болкоуспокоителните и антистрес медикаментите, открити в пробите от кръвта му. Заради това тя заведе дело срещу неговия личен лекуващ за това, че постоянно му е изписвал анти-депресанти в големи количества, които са действали на съзнанието му.

Смъртта му през 2017 г. бе голям шок за рок общността. “Той не бе просто приятел, той бе човек, на когото гледам като на свой по-голям брат. Ще живея със спомените в сърцето и ще го обичам завинаги”, коментира тогава Eddie Vedder от Pearl Jam.