Chris Cornell и Eddie Van Halen за малко да запишат обща песен, но проектът така и не се реализира, сподели бившият китарист на Cornell Pete Thorn.

Thorn каза в подкаста “The Mitch Lafon and Jeremy White Show”, че Eddie е бил голям фен на Cornell и се е надявал да работят заедно. Възможността за това се появява, когато Cornell записва соловия си албум “Scream” (2009).

Те бяха приятели… Eddie винаги е искал да работи по музика с Chris. Той обожаваше гласа му и все повтаряше колко го харесва”, каза Thorn. Той продуцира версии на парчетата от албума “Long Gone” и “Scream”, когато на Cornell му хрумва да се свърже с Van Halen, за да запише китарна партия. Поканата е отправена чрез Dave Friedman, който работи по оборудването на Eddie. “45 минути по-късно Friedman ми писа и ми каза, че Ed иска да му се обадя.”

Thorn се среща с Van Halen в студиото си, за да му пусне въпросните парчета от “Scream“. Eddie записва няколко китарни партии за заглавното парче, но получените резултати са изоставени и колаборацията така и не се осъществява.

Не искам да някой да се развълнува, мислейки си, че този проект е бил завършен, защото не е. Но той работи по него. Историята е дълга, но Chris никога не записа вокали, а точно тогава Ed се зае със следващия албум на Van Halen и проектът така и не се реализира.”

Според Thorn, Cornell свири алтернативна версия на “Scream” — без китарната партия на Eddie, по време на турнето си “Songbook” през 2011-2012 г.